Намираме България на последно място сред три държави, които трябва

...
Намираме България на последно място сред три държави, които трябва
Коментари Харесай

Демерджиев увери: Няма да има масови чистки в МВР, ще бори купения и корпоративния вот

Намираме България на последно място измежду три страни, които би трябвало да бъдат признати в Шенген, съобщи служебният вътрешен министър
„ Не очаквайте всеобщи чистки в Министерство на вътрешните работи, ще има промяна на хора, когато се постанова, с цел да се усъвършенства структурата ”, изясни министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев, който показа екипа си,  както и целите.

Най-напред той увери, че политическият кабинет към този момент е съединен. В него влизат заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-министър Венцислав Катинов.

„ Основен приоритет е да продължим битката с купения и корпоративния избор ", сподели министър Демерджиев. Борбата, обвързвана с пътната сигурност, е различен от приоритетит, като задачата е да се създаде цялостна тактика и комплекс от ограничения, с цел да има резултати в къси периоди и в дълготраен проект.

Демерджиев изясни, че в екипа са привлекли експерт по пътна сигурност, чието име не разкри.

Ще бъдат извършени мероприятия и дейности, с цел да се влияе на битовата престъпност: „ Вече сме издали съответните инструкции да се подхващат ограничения и дейности по места, които целят констатирането на такива тлеещи спорове и вземането на превантивни ограничения те да не ескалират ”, уточни той.

Борбата с контрабандата и Данък добавена стойност измамите, както и разпространяването на опиати ще бъдат другите акценти в работата на Министерство на вътрешните работи.

„ Особен акцент ще бъде върху хората, които популяризират опиати от учебните заведения и регионът към тях ", разясни министърът.

Предстои доста работа за Шенген и по Плана за възобновяване и резистентност, уточни Демерджиев.

„ Намираме България на последно място от три страни, които би трябвало да бъдат признати в Шенген. Хърватска се откроява и върви напред, по-късно сме двойката Румъния и България. Борим се да сме двойка, тъй като стоим много по-зле от северната ни съседка. Започнало е да се прави каквото би трябвало. Набелязали сме ограниченията. Ще гледаме да наваксаме и да влезем тази тройка в Шенген ”, изясни министърът. По думите на Демерджиев вторник или сряда ще стартират срещите с групите на ЦИК, с цел да се проявят старите проблеми с машините на идния избор на 2 октомври. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР