Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна

...
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна
Коментари Харесай

Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“

" Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „ Галакси лийдър “ - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов ".

Това написа на страницата си във Facebook евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Елена Йончева. Двамата български моряци, дружно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 г. 

" Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите ", написа Йончева. 

 Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО) Светът 5 мин. Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО)  Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “ Съдържание от партньори 4 мин. Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “  От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти България 2 мин. От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти  Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ България 2 мин. Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ  Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ) България 2 мин. Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ)  Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората? България 2 мин. Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората?  Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си Тази сутрин 2 мин. Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си  Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО) Светът 5 мин. Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО)  Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “ Съдържание от партньори 4 мин. Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “  От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти България 2 мин. От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти  Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ България 2 мин. Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ  Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ) България 2 мин. Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ)  Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората? България 2 мин. Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората?  Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си Тази сутрин 2 мин. Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си

" В Йемен бях посрещната с извънредно почитание. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана, както и с неговия заместител. В диалозите с тях акцентирах, че България е признала Палестинската страна още през 1988 година Свидетелство за положителните връзки сред двата народа е и фактът, че близо 6000 йеменци са приключили висшето си обучение в България. Инженери, лекари, експерти в авиацията и доста други са съдействали за развиването на страната. Тези безспорни обстоятелства бяха оценени от домакините ", написа още Елена Йончева.

Тя е предала на министъра на външните работи на Сана писмо от името на роднините на българските моряци с молба да се приберат при фамилиите си.

„ Това е филантропична задача, с логистичната поддръжка и на Организация на обединените нации, с цел да се видя с Любомир и Данаил, и да схвана повече за обстановката. От 10 месеца техните фамилии не са ги виждали и са извънредно разтревожени. До този миг нито един европейски политик не е съумял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима жители на Европейски Съюз (освен двамата българи, на кораба е и румънски гражданин). Срещата с българските моряци ще даде вяра на околните им, че те не са изоставени и процесът по освобождението им е близо “, отбелязва българският евродепутат.

„ Тук съм, тъй като имам вяра, че когато има български жители в заплаха и ние можем да помогнем, би трябвало да го създадем. За мен позицията на член на Европейския парламент е и това – опция да се употребяват спомагателни принадлежности, с цел да се оказва помощ на България ", написа още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР