Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Безспорно трябва извинение към

...
Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Безспорно трябва извинение към
Коментари Харесай

Десислава Танева: Обърнахме позицията си за украинското зърно на 180 градуса за два дни и се изложихме пред другите държави, с които се борихме срещу вноса

" Намирам митинга на зърнопроизводителите за обективен. Безспорно би трябвало опрощение към бранша “. Така ръководителят на Парламентарната комисия по земеделието, храните и горите Десислава Танева  разяснява в Сливен рухването на възбраната за украинския импорт на зърно и идните митинги на земеделците, съобщи кореспондент на  " Фокус ".

Танева дефинира митинга като обективен от позиция на това, че се стачкува против метода, по който всичко това бе направено. Взетото от страната ни решение да анулира възбраната, което провокира недоволството на зърнопроизводителите,  е образец за това по какъв начин не се постъпва с хората. " Аз това решение не го гласувах тъй като то няма смисъл и единствено ще настрои хората. Нашата страна пази три месеца една и съща позиция за удължение на превантивните ограничения и възбрана на вноса от Украйна. Обръщането на позицията за два дни, на 180 градуса, без спор със бранша, нямаше до какво положително да докара, като се изключи че се изложихме пред 5 страни членки, с които дружно се борим една година. То беше ясно, че възбраната няма да бъде удължена от Европейска комисия и решението на Народното заседание, с което още веднъж пуска в страната ни импорт на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица от Украйна беше ненужно напрежение със бранша, тъй като те го одобряват като израз на тяхното неглижиране и неуважение “, безапелационна е Десислава Танева.

Тя даде образец с Полша, която няма да се съобрази с решението на Европейската комисия да анулира рестриктивните мерки пред вноса на украинско зърно и едностранно ще продължи възбраната. " Полша е страната най-силно подкрепяща и солидарна с Украйна, само че си устояха тази възбрана “, уточни още някогашният аграрни министър.

Според нея, рухването на възбраната за украински импорт, е в ущърб най-вече на дребните и междинни фермери. Определи като обикновена пропагандата, че производителите били с " Мерцедес " -и, тъй като това се отнася за първите 20 индивида, останалите разсрочват заемите си.

" Тежко е ситуацията сега, страстта е доста мощна в бранша, към него се причисляват и други, сплотяват се. Никой не е сплотявал по този начин сектора, както това държавно управление “, разяснява тя.  Десислава Таневазаяви, че към митинга ще се причислят и хора, които по принцип желаеха възбраната да падне – да вземем за пример животновъдите, които би трябвало да са удовлетворени от решението. Но и те не могат да одобряват отношението на властта към бранша. И това ще усили митингите. Трябва разсъдък, схващане, детайлно отношение и експертиза, която може да откри и в най-тежкия миг решението.

Използваната подготовка от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи, тя дефинира като извънредно неуместно изявление за един общественик. " Не може за хора, които са 365 дни в годината заети и основават огромна част от Брутният вътрешен продукт на страната, да даваш такива избрания. Това е бранш, който направи по този начин, че българската земя да се работи, генерира задоволително приходи, претовареност. И отношението, на която и да е власт, без значение от коя партия се съставлява, дължи на такива хора първо почитание “, добави още тя.

 

Инфо: " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР