Намерил пари обаче да ремонтира кабинета си за 85 хил.

...
Намерил пари обаче да ремонтира кабинета си за 85 хил.
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на ПП-ДБ в „Овча купел“ пести пари от топъл обяд и ремонти. Симпатизанти готвят протести


Намерил пари обаче да ремонтира кабинета си за 85 хиляди лева

Сериозно неодобрение има измежду симпатизантите и гласоподавателите на „ Демократична България ” (ДБ) в един от най-големите столични региони “Овча купел ” поради издигането на досегашния областен кмет Ангел Стефанов от дясната коалиция за втори мандат. Гражданите са изпратили още на 24 август 2023 година своята Протестна нота до управлението на ръководещата коалиция ПП-ДБ, които обаче не започнаха никакви публични стъпки да отговорят на гласоподавателите си. Подписалите се са 110 души единствено координационен съвет, като съгласно тях те съставляват живущите и в петте квартала ( “Овча купел ”- остарялата част, 1 и 2, Горна Баня и Суходол) на региона.

“Ще се разпищят ли твоите гласоподаватели, в случай че им спрем топлия обяд? ” “Ти знаеш ли дали са мои гласоподаватели? Чу ли се с всичките? ”. Това е чат сред кмета на регион Овча купел и един от неговите доближени, излиза наяве то скрийншота, с който разполага.

Според един от източниците, скрийншотът е от диалог по време на пандемията, в който се разисква се програмата за социалнослабите “Топъл обяд ”. Кметът би желал да я спре и сондира почвата. Но е реплекиран, взема решение да се замисли дали не я стопира и за свои гласоподаватели. Ако е сигурен, че гласоподават за него, очевидно ще я остави. По пътя на логиката излиза, че в случай че подобаващата част от социалнослабите не са му гласоподаватели, няма за какво да има топъл обяд за тях.

Още един скрийншот е от чат с разискването за Дом “Дъга ” за деца над 3 години с умствена назадничавост. В разгара на ковид-пандемията кметът не желае да се охарчва. И да ремонтира покрива на дома.  Затова търси да се избере нещо по-евтино, като капандура. 300 лева за децата (!) Толкова те костват за кмета на регион Овча купел… “Може би партийните водачи нямат деца? ”, питат се възмутените жители.  “Ако е проблем, здраве му кажи ”, споделя кметът.

Същевременно, през април 2022 година няколко медии сигнализираха, че Ангел Стефанов си ремонтира служебния кабинет със скандалната по своята стойност социална поръчка за 85 хиляди лева, в която влизала и доставка на позлатен диван.   

Според жителите, Стефанов не е извършил нито едно от дадените през 2019 година предизборни обещания и е траял стремително порочната процедура за презастрояване на квартала. Отговор от партийните централи жителите не получиха.  “Биволъ ” изиска коментар от управлението на Демократична България, като Ивайло Мирчев от “Да, България ” даде обещание да се срещне с жителите, а Владислав Панев от “Зелено придвижване ” пита, за какво ли хората, щом са доста, не са си предложили собствен различен претендент за кмет.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР