Намерихме Алексей, заяви Кира Ярмиш, говорителка на руския опозиционер Алексей

...
Намерихме Алексей, заяви Кира Ярмиш, говорителка на руския опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Един от най-суровите затвори в Русия: ето къде е Навални

" Намерихме Алексей ", съобщи Кира Ярмиш, говорителка на съветския опозиционер Алексей Навални. " Адвокатът му през днешния ден го е видял ", добави тя.

 

Изявлението на Ярмиш поставя завършек на търсенето на Навални в съветските затвори, което продължаваше 20 дни. Опозиционерът изчезна на 5 декември, а екипът му е съумял да го откри в наказателна колония в Северна Русия, откакто е изпратил над 600 запитвания до затвори и други институции.

 

" Един от най-суровите и отдалечени затвори в Русия "  

Иван Жданов, шефът на антикорупционния фонд на Навални, съобщи, че наказателната колония IK-3 в Харп, известна като " Полярен вълк ", е " една от най-северните и най-отдалечените ".

 

" Условията там са тежки, със специфичен режим в зоната на безконечна заледеност. Там е доста мъчно да се стигне, а и няма системи за доставка на писма ", написа Жданов в X. Харп се намира на над 3000 километра от Москва, а пътят с трен от столицата до там лишава 44 часа, показва " Ню Йорк Таймс ". " От самото начало беше ясно, че държавното управление желае да изолира Алексей, изключително преди изборите ", добавя Жданов.

 

ИК-3 е измежду най-суровите и отдалечени затвори в Русия, написа " Ню Йорк Таймс ". Затворниците там са изложени на дълги, тъмни и студени зими, както и облаци от комари през лятото. Наказателната колония е правоприемник на трудов лагер на ГУЛАГ, основан за пандизчии, които са строели железопътна линия през Арктика, която е поръчана от Сталин, само че по този начин и не е приключена напълно. 

 

Вече близо три години Навални е зад решетките

През август Навални беше наказан на 19 години затвор, откакто беше приет за отговорен за основаване на екстремистка общественост, финансиране на екстремизъм и голям брой други закононарушения. Той към този момент излежаваше присъда от 11 години и половина за машинация и по други обвинявания, напомня Си Ен Ен.

 

Поддръжниците на Навални настояват, че карцерът и присъдите против него са политически стимулирани и целят да подтиснат рецензиите му против съветския президент Владимир Путин.

 

Навални е една от най-сериозните закани за легитимността на Путин по време на неговото ръководство, написа още американската медия. Той използваше блога си и обществените медии, с цел да разобличава корупцията в Кремъл. През 2020 година Навални бе натровен с Новичок, а след това лекуван в Германия. При завръщането си в Русия през януари 2021 година той бе задържан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР