Намериха ли смисъл младите да упражнят правото си на глас

...
Намериха ли смисъл младите да упражнят правото си на глас
Коментари Харесай

Гласуващите са между 25 и 35 година, смятат Атанас Радев и Цветомир Цанков

Намериха ли смисъл младите да упражнят правото си на глас и какво бъдеще желаят за страната ни?

" Процентът на изборната интензивност е извънредно невисок. Не си даваме сметка, че от страна на страната би трябвало да има стратегически ограничения, които да се борят с това, че младите не гласоподават - по какъв начин младежите са включени в процеса на взимане на решения, по какъв начин са осведомени в това, което се случва в страната ", посочи Атанас Радев от Студентски клуб на политолога в ефира на " България заран ". 

По думите на създателя и водещ на подкаст Цветомир Цанков, може би хората до 25 години не се интересуват генерално от политика, дейната възраст на гласуващите младежи е 25-35 години. 

" Групата, която ме плаши, че не гласоподава, са хората с по-висок приход или тези, които работят с задгранични компании. Това са хора, които са емигрирали, макар че живеят в България ", добави той. 

" Политическите партии не се ангажират директно с проблемите на младите. Посланията, които изпращат, могат да стигнат до разнообразни групи от младежи. Това, което младите приказват на партиите, те не го схващат ", разяснява Радев.  

Мнението на Цанков пред Bulgaria ON AIR е, че сме видели много слаба акция от страна на политическите партии. 

" Може би най-силно представилите се в интернет бяха " Възраждане ". Когато нямаш на какво друго да се опреш, използваш консервативните полезности. В България имаме неповторимата независимост да вършим каквото си желаяме. Обществото ни към този момент се научава да филтрира местата, откъдето да получава информация ", посочи гостът. 

Атанас Радев сподели, че няма по какъв начин да чакаме, че нещата ще се трансформират с магическа пръчка. 

По думите му би трябвало да работят в синхрон просветителната система, неправителственият бранш и Министерството на младежта и спорта, с цел да се засилват и обединят по какъв начин да бъдат включени младежите. 

" Вървим към кабинет на малцинството или програмен кабинет. Зависи какво ще е държанието на президента за съставянето на държавно управление ", добави той. 

Цанков заключи, че в този момент ще стартира идната предизборна акция. Ще има държавно управление, което ще би трябвало да бъде много компромисно и ще поработи малко, а след това може би ще има нови избори, счита той. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР