Намери се боец, който да се осмели да поиска битка

...
Намери се боец, който да се осмели да поиска битка
Коментари Харесай

Усман приветства двубой с Чимаев: Бил съм се и с по-големи и по-тежки!

Намери се войник, който да се осмели да изиска борба с непобедения в професионалния ММА - Хамзат Чимаев. Бившият първенец на UFC Камару Усман съобщи, че борба с чеченския ММА войник е дуелът, който го кара да се вълнува най-вече за завръщането му в клетката. 

“Битка сред мен и Хамзат? Буум! Такава борба ще е най-забавното, само че и с напрежение нещо, което може да ми се случи. Ето това е борба! Можем да оглавим някоя бойна карта дружно. И двамата сме бойци. Аз се удрям против душата на другия човек, а не килограмите му. Справял съм се и с по-големи и по-тежки бойци в залата. Ако той желае дуел за купата, би трябвало да направи шоу, а аз мога да му оказа помощ с това ”, съобщи някогашният хегемон при 77-килограмовите в UFC пред ESPN.

Усман беше първенец на UFC в границите на три години и половина и записа пет сполучливи отбрани на пояса в полу-средна категория. В последните дванайсет месеца, обаче, кариерата му пое друга посока. Той загуби в две следващи срещи от Леон Едуардс. През лятото на 2022-а бе нокаутиран от великобританеца, а през март на 2023-а загуби с единомислещо съдийско решение. 

Хамзат и щаба му изпитват усложнения с намирането на противник. Чеченецът надигра Джилбърт Бърнс през април, 2022-а в извънредно оспорвана и завладяваща три рундова среща. След успеха над Бърнс, който тогава беше под номер две в ранглистата при 77-килограмовите, боецът на шведския отбор “All Stars ” трябваше да се изправи против Нейт Диаз през септември. Само ден преди бтиката, дуелът пропадна, защото Хамзат не съумя да влезе в категория. Тогава Кевин Холанд “спаси ” събитието, като се изправи против Хамзат в междинна категория до 81 кг, само че това му коства загуба със събмишън в първия рунд от Чимаев. След това доминантно показване в медиите участват спекулации за идващ противник на Чимаев, само че все още той няма публично разгласен дуел.
 Хамзат Чимаев: Искам да се удрям през март, само че няма искащи! Хамзат Чимаев: Искам да се удрям през март, само че няма искащи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР