Намерено е още едно тяло на пътник в горелия в

...
Намерено е още едно тяло на пътник в горелия в
Коментари Харесай

Откриха тялото на още един пътник на ферибота „Юрофери Олимпия

Намерено е още едно тяло на пасажер в горелия в региона на остров Корфу италиански ферибот „ Юрофери Олимпия “, оповестява електронното издание на гръцкия в. „ Прото тематика “.

Италианският ферибот, движещ се по линията Игуменица (Гърция) – Бриндизи (Италия), се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на остров Корфу с 290 пасажери и екипаж на борда. Причините за пожара към момента не са известни.

В първите часове след случая множеството пасажери бяха евакуирани. Други трима души, измежду които един българин, бяха избавени в дните след пожара.

Единадесет души се водеха в неопределеност, седем от които българи . Тяло на гръцки водач беше намерено, до момента в който се организираше избавителна интервенция в региона на Корфу. 

Преди две седмици корабът беше изтеглен на пристанището Астакос на западното крайбрежие на Гърция, където бяха открити още седем тела. До през днешния ден трима от пасажерите към момента се водеха в неопределеност.

„ Прото тематика “ оповестява за намерено по-рано през днешния ден тяло като отбелязва, че интервенцията по издирването на последните двама пасажери, които са в неопределеност, продължава.

Според компанията притежател „ Грималди груп “ на ферибота е имало 153 камиона и 32 автомобила, оповестява организация АНА-МПА. Вчера са били извадени 14 камиона.

Специализирани екипи са изпомпали минимум 600 кубични метра вода, с която корабът беше обливан поради продължаващите пожари във вътрешността му.
След изваждане на всички транспортни средства следва изпомпването на към 700 тона гориво от кораба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР