Намерено е мястото на инцидента с изтребител МиГ-29 и още

...
Намерено е мястото на инцидента с изтребител МиГ-29 и още
Коментари Харесай

Откриха мястото на инцидента с изтребителя МиГ-29, но не и черната кутия

Намерено е мястото на случая с изтребител МиГ-29 и още елементи от самолета . Това заяви на брифинг контраадмирал Кирил Михайлов , пълководец на Военноморските сили.

При интервенция за търсене и избавяне на човек се обследва по-голям регион. Ако беше катапултирал майор Валентин Терзиев , той щеше да бъде избавен, изясни контраадмирал Михайлов.

Останките са доста раздробени, самолетът се е разтрошил на доста дребни части. Не е открита черната кутия и възможностите да се случи (намирането на черната кутия - б.р.) са дребни, тъй като машината се е разрушила на дребни части.

По думите му е бил разчетен нов регион на проучване след подробен разбор за уточняване на хипотетичното място на разтрошаване на самолета .

Срокът, за който е бил обследван, дава сигурност, че в случай че майор Терзиев е бил катапултирал, е щял да бъде избавен .

В началото на интервенцията по търсене бяха открити елементи от самолета и оборудването. Тогава беше открит и биологичен материал. На идващия стадий от интервенцията ще продължим с търсене на останките.

Откритите остатъци от самолета бяха извадени от корветите и бяха предадени на Военна прокуратура. В тази интервенция участваха 4 кораба от Военноморски сили, 2 вертолета, 3 гранични катера - 260 души от Военноморските сили (ВМС) и 21 от " Гранична полиция " (ГП).

По издирването цивилен и държавни компании участваха в първия стадий на издирвателната интервенция. На 13-ти остана да работи единствено минен ловджия 32, де факто открихме цялата повърхност. Открити бяха стотици контакти на всички участници. Тези контакти, които представляваха възможност, бяха обследвани с отдалечени и подводни апарати.

След възстановяване на времето и подробен разбор на цялата информация, събрана от бреговата система беше конкретизирано мястото, хипотетично на разтрошаване на самолета от среднощ стартира работа на минен ловджия 32, посочи контраадмирал Михайлов.

На въпрос имаме ли техника за търсене, той отговори, че не е нужно да търсим техника от други страни. " Не сме събирачи на сувенири, задачата ни е да открием черната кутия ", добави шефът на Военноморски сили .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР