Намерено червено яке близо до телата на двамата загинали под

...
Намерено червено яке близо до телата на двамата загинали под
Коментари Харесай

Откритото червено яке в Пирин на трета жертва ли е ?

Намерено алено яке покрай телата на двамата починали под връх Вихрен в Пирин разтревожи планинските спасители. Първоначално имаше съмнение, че е допустимо да има трета жертва. 

" Якето е на много по-голяма височина от мястото, където откриха двамата умряли туристи. Абсолютно недостъпно е. Надявахме се военният хеликоптер да помогне, в случай че не за превозване на умрелите, то най-малко да се огледа това място, с цел да се види дали има човек ", разясниха планински спасители.

По-късно обаче, откакто бяха прегледани америте на къщата за посетители, където е бил настанен сръбският жител, открит мъртъв наоколо до тялото на търсения цяла седмица Пламен Христов, е станало ясно, че сред скалите е неговото алено яке, написа Струма ком. 

С тази връхна дреха, 55-годишният мъж е напуснал хотелската си стая към 7 часа сутринта през вчерашния ден и подхванал похода към връх Вихрен.

Бил е облечен с пълен наследник суитчър, сходен на яке, по тази причина и евентуално е свалил аленото яке, защото времето било хубаво и якето му е паднало сред скалите.

В момента към мястото под Вихрен, от западната страна, към Влахина котловина, вървят нова група спасители с втора количка, с цел да може да се придвижи с нея второто тяло. Очакванията са акцията да завърши през нощта.

Полицията към този момент е идентифицирала второто тяло, то фактически е на чужденец - сърбин, който е посрещнал нова година в фамилен хотел и на 1 януари е тръгнал на поход.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР