Намеренията на турския президент Ердоган да предприеме нови военни действия

...
Намеренията на турския президент Ердоган да предприеме нови военни действия
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Ердоган да не предприема нови военни действия в Сирия

Намеренията на турския президент Ердоган да предприеме нови военни дейности в Сирия бяха разкритикувани от Съединени американски щати. 

" Ние сме надълбоко обезпокоени от информациите и полемиките за възможна увеличена военна интензивност в Северна Сирия и по-специално от нейното влияние върху цивилното население там ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс

" Ние признаваме законните опасения на Турция за сигурността по турската южна граница, само че всяка нова атака би подкопала още повече районната непоклатимост и би сложила в заплаха силите на Съединени американски щати и интервенцията на обединението против " Ислямска страна ", добави той, представен от Ройтерс.

В понеделник Ердоган съобщи, че Анкара в скоро време ще предприеме нови военни интервенции по южните си граници, с цел да сътвори зони за сигурност с дълбочина от 30 км за битка с това, което Турция дефинира като терористични закани от тези райони, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операцията евентуално ще бъде ориентирана към Северна Сирия, където Турция организира няколко военни интервенции от 2016 година насам за да отслаби подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (YPG), считани от Турция за въоръжено сирийско поделение на Кюрдската работническа партия (ПКК). 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР