Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за

...
Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за
Коментари Харесай

Тодор Тагарев обяви намерения за нова военна помощ за Украйна

Намерения България да даде нова военна помощ на Украйна, с цел да продължи защитата си против съветската експанзия, разгласи при встъпването си в служба новият министър на защитата Тодор Тагарев.

Помощта обаче няма да поврежда българските отбранителни качества, посочи той.

„ Моите планове в началото са в три връзки. Първото е да продължим с напъните за подсилване на отбранителните качества на страната. Да се надяваме, че условията за еврозоната няма да обиден бюджета на защитата. Ще работим дружно за превъоръжаване на армията. Но най-важното са хората. За мен всеки човек е скъп, няма никакви планове в държавното управление във връзка с хората в защитата.

Вторият миг е приносът на нашата войска за сигурността в Черно море. Няма по какъв начин, до момента в който до нашите граници е толкоз мощна страна като Русия и тя атакува суверенна страна, това да води до някаква сигурност. Сигурност ще има, когато и последният окупатор напусне Украйна. Трябва да окажем помощ на Украйна да продължи своята контраатака.

Третото е въпросът за гражданско-военните връзки и гражданския надзор. Този проблем е забележим и има съществени провокации и имам вяра, че дружно ще работим да потвърдим, че България е съвременна страна “, съобщи Тагарев пред събралите се да го посрещнат висши военни.

„ Като влязох споделих, че ще подчертавам върху последователност и рационализация на армията. Раздвижихме разнообразни планове за радари, бойни машини, гаубици, сключихме контракта за вторите осем F-16 “, съобщи той. И акцентира, че в никакъв случай не е служил на друга страна и постоянно е носил униформата с чест и горделивост.

„ Не съм служил на другарски кръгове, само че съм служил за другарски кръгове, тъй като всичките ми другари са в армията “.

От своя страна служебният министър Димитър Стоянов съобщи, че чака проверка на ведомството.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР