Намерението на Великобритания да снабди Киев със снаряди с обеднен

...
Намерението на Великобритания да снабди Киев със снаряди с обеднен
Коментари Харесай

Мария Захарова: Благосъстоянието на Украйна в бъдеще приключва!

Намерението на Англия да достави Киев със снаряди с обеднен уран свидетелства за изразеното желание на груповия Запад дефинитивно да унищожи Украйна. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik.

" Искам да обърна внимание на главното: през днешния ден няма подозрение, че приказваме за ясно изразеното желание на груповия Запад, отпред със Съединени американски щати и Англия, просто да унищожи Украйна до дъно. Благосъстоянието на Украйна в бъдеще завършва “, сподели още Захарова.

Захарова назова проектите на Лондон провокация, целяща " да докара обстановката към Украйна до нов кръг на експанзия, спор и борба, да придаде качествено ново измерение “.

Захарова означи, че английското изказване е направено на фона на руско-китайските договаряния на високо равнище в Москва, които са отдадени, наред с другото, на разискването на китайската мирна самодейност към украинската рецесия.

" Смятам, че това е направено съзнателно от английската страна “, съобщи Захарова.

" Използването на муниции с обеднен уран е геноцид против популацията на териториите, където се употребява този тип оръжие. Като цяло потреблението на снаряди с обеднен уран е демонстрация на геноцид против популацията, против което се употребяват, и популацията, което ги употребява “, разяснява Захарова.

Захарова акцентира, че потреблението на муниции с обеднен уран има дълготрайни отрицателни последствия за всички в зоната на тяхното потребление, а също по този начин е изпълнено с избухлив напредък на ракови болести.

" Те постоянно ще живеят с това и на първо място тези, които са го употребявали “, добави Захарова.

Британският заместник-министър на защитата баронеса Анабел Голди разгласява писмен отговор на въпрос от член на Камарата на лордовете на английския парламент, оповестен в понеделник, че управляващите на кралството ще доставят на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран и с нараснала успеваемост при заличаване на бронирани машини.

Коментирайки решението на английските управляващи, съветският президент Владимир Путин съобщи във вторник, че Русия ще бъде принудена да отговори по подобаващ метод на обстоятелството, че " груповият Запад към този момент стартира да употребява оръжия с нуклеарен съставен елемент “. Руското посолство в Обединеното кралство предизвести Лондон да не предава муниции с обеднен уран на Киев. Както се акцентира в коментара на дипломатическата задача, тази стъпка е изпълнена с ескалация на спора и потреблението на такива муниции в Украйна ще се отрази на здравето на локалното население.

Министерството на защитата на кралството назова обеднения уран общоприет съставен елемент на бронебойни муниции, " нямащ нищо общо с нуклеарните оръжия или капацитета “. Реакцията на Москва на решението на английското държавно управление да ги трансферира в Киев беше наречена тенденциозен опит за илюзия на обществеността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР