Намерението на Булгаргаз да спре подаването на газ към Топлофикация

...
Намерението на Булгаргаз да спре подаването на газ към Топлофикация
Коментари Харесай

Фандъкова: Абсурдно е Булгаргаз да спре газа на Топлофикация София

" Намерението на " Булгаргаз " да спре подаването на газ към Топлофикация София от 1 септември е неуместно. " Това съобщи на брифинг кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите й ръководителят на КЕВР е дал единодушие на подобен ход, с цел да бъде трансферирано това количество газ към хранилището в Чирен. Според нея същинския проблем е дефицита на природен газ . Фандъкова съобщи, че не са контрактувани задоволително количества, които да задоволят потребностите на потребителите в страната.

Да спреш газа на София, с цел да вземеш нейните количества е самопризнание за неуспех и безнаказаност, безапелационна бе тя. По думите й оправданието че топлофикация дължи 330 милиона на " Булгаргаз " е операция. Не става въпрос за липса на пари, а липса на газ, добави кмета на столицата.

Тя удостовери, че има неизплатени отговорности към Булгаргаз. Фандъкова уточни, че Топлофикация има да получава 332 милиона лв. от сметки за парно. Няма по какъв начин да бъде изплатено дължимото на КЕВР без Топлофикация да е получила тази сума, добави тя.

Ако страната желае да помогне на Булгаргаз, да му изплати парите, които се дължат на Топлофикация София , добави Фандъкова.

Преговорите за намиране на решение не престават, сподели още кметът на столицата.
 КЕВР подхваща Топлофикация София поради многото задължения
КЕВР подхваща Топлофикация София поради многото задължения

" Булгаргаз " може да й врътне кранчето от 1 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР