Намерението да преговаряте за заплата, особено при първата си оферта

...
Намерението да преговаряте за заплата, особено при първата си оферта
Коментари Харесай

Как да преговаряте за стартова заплата

Намерението да преговаряте за заплата, изключително при първата си оферта за работа, може да бъде съществено предизвикателство. Повечето компании чакат и за тях е обикновено на изявлението за работа да преговаряте за заплатата си.

Преди да се явите на изявление за работа би трябвало да сте наясно, че компаниите имат свои правила за установяване на работните заплати. Съгласно тези правила заплатите се разграничават значително според от четирите съществени категории личен състав:
Нискоквалифицирани служащи, които нормално получават. Изпълнителски фрагменти, за които се изисква избрана подготовка. Ръководен и експертен личен състав - фрагменти с добър професионален опит и подготовка. Мениджъри - висше управническо равнище на компаниите с най-хубаво възнаграждение.
В взаимозависимост от това в коя категория личен състав попадате ще се дефинира и нивото на работната ви заплата.

И по този начин, по какъв начин тъкмо да преговаряте за стартовата заплата? Този диалог е значим, по тази причина би трябвало да бъдете готови. Ето какво би трябвало да имате поради, когато се явявате на изявление за работа.

Предварително изследване

Първото нещо, което би трябвало да прочетете деликатно е обявата за работа. Изискванията за заемане на длъжността в огромна степен ще ви ориентират за това какво се чака от вас и бъдещите ви отговорности.

Потърсете спомагателна информация за заплатите в бранша, към който сте се насочили. За задачата може да ползвате обществените мрежи. Необходимо е, обаче да сравните няколко източника за по-голяма меродавност.

Фактори влияещи на заплатите
Образование и професионален опит. Безспорно е, че би трябвало да отговаряте на оповестените условия за заемане на длъжността. Допълнителните ви квалификации, като професионален опит, притежаване на непознат език и други е ваш бонус, което е сериозен мотив в договарянията за работната ви заплата. В случай, че кандидатствате за управителна или мениджърска позиция, би трябвало да знаете, че фирмите отделят особено внимание на добитите тъй наречените „ меки умения ". Това са умения за работа в екип, връзка, работа с планове и др. Равнището на заплатите в огромните корпорации се разграничава от това в дребните и започващи компании. Заплатите се разграничават и според от местоположението на фирмите. Тези в София заплащат най-високи заплати, а най-ниски са в Северозападна България.
Определете диапазон на заплатата си

След като имате задоволително информация за това какво предлага компанията и вашите квалификации, ще би трябвало да дефинирате диапазон на предстоящата заплата. Определете долната част на диапазона - цифрата, под което безусловно не можете да отидете. След това се нуждаете от максимума във вашите упования. Искате да получите това, което заслужавате, само че не желаете да отидете прекомерно високо, с цел да загубите възможностите си да получите оферта. Правилото е настояването да е рационално и да има някакво пояснение, което да го поддържа.

Аргументирайте своето искане за заплата

След като сте наясно с желаната заплата е нужна да подготвите своята обосновка за задачата. От компанията ще желаят да чуят за какво желаете тази заплата. Когато кандидатствате за избрана позиция без предходен опит, това не значи, че нямате положителни умения и стойност, които в действителност могат да оказват помощ на компанията. Покажете, че отговаряте на нужните условия и наемането ви ще докара до позитивна смяна.

Обикновено въпросът за заплатата се слага от водещия изявлението, тъй че би трябвало да сте готови със своя отговор. Ако не го направи, добре е да го повдигнете, с цел да сте наясно какво решение ще вземете.

Преговорите за заплата първоначално подсигуряват, че никой няма да бъде сюрпризиран или отчаян по-късно и няма да се губи ненужно време. Точно както се надявате работодателят да бъде правилен с препоръчаната заплата, изложете ясно и вашите упования.

За водещите изявлението е значимо общото усещане, което ще създадете. Проведете диалога с почитание към отсрещната страна. Започнете, като благодарите на експерта по набиране на личен състав или мениджъра по наемане на работа за тяхното предложение. Разговаряйте в другарски звук и бъдете уверени, когато излагате причините си. Двете страни дружно би трябвало да стигнете до взаимноприемливо предложение.

Източник:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР