Намерени са сериозни комуникации, съдържащи информация, че обвиняемото лице е

...
Намерени са сериозни комуникации, съдържащи информация, че обвиняемото лице е
Коментари Харесай

Задържаният за тероризъм ученик е подготвял атентат, твърди прокуратурата

Намерени са съществени връзки, съдържащи информация, че обвиненото лице е подготвяло терористичен акт, както и видеоклипове изпращани към вербовчика в тази тенденция. Това сподели в изказвания пред медиите от името на Специализираната прокуратура представителят на институцията Сийка Милева по случая със арестувания в Пловдив, по отношение на тероризъм, 16-годишен възпитаник.

Предстои Апелативният профилиран съд да реши през днешния ден каква мярка за неотклонение да наложи на малолетното момче.

Милева означи, че информацията за радикализацията на момчето не е подадена от родителите, само че те са оказали голяма помощ на проверяващите.

Говорителят на Спецпрокуратурата добави, че държавното обвиняване ще упорства малолетният да бъде арестуван под стража, с цел да бъде изолиран в специфична среда и с него да работят психолози и психиатри. Причината била, че съгласно прокуратурата продължава да е налице действителна заплаха за сигурността на голям брой жители.

Припомняме, министър председателят Бойко Борисов през вчерашния ден съобщи: "Помолих сътрудниците от Отряда за битка с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те споделиха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора, и са няколко пъти по- мощни от тези в Сарафово. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР