Намерена е т.нар. черна кутия на самолета Су-25, тя е

...
Намерена е т.нар. черна кутия на самолета Су-25, тя е
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Разследването на случая със Су-25 ще продължи до установяване на цялата истина

Намерена е така наречен черна кутия на самолета Су-25, тя е без повреди и се чака през днешния ден да стартира разчитането на информацията от нея.

Свалянето на информацията ще бъде осъществено напълно в България, а следствието ще продължи до установяването на цялата истина за аргументите за самолетната повреда “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти през днешния ден, 29 септември.

Министър Стоянов опроверга някои спекулации към вчерашния случай: не е правилно, че не се е отворил парашутът; не е правилно, че това е първи полет на водача за годината (само за същия ден това е бил вторият му полет и трети полет за същия самолет); водачът полковник Дончев има над 30 изпълнени задания за тази година. Той отхвърли спекулациите и за вероятен „ бойкот “ при ремонта на самолета, като уточни, че след осъществения ремонт машината има над 60 летателни часа във въздуха. Няма основни проблеми и с полосата на летище Безмер, е открила нарочна комисия при инспекция.

Днес министърът на защитата Димитър Стоянов е посетил във Военномедицинска академия военнослужещия от Военновъздушни сили, който пострада през вчерашния ден при осъществяването на подготвителен полет със аероплан Су-25. Той е в положително общо положение, остава под наблюдаване.

След осъществения ремонт и рационализация на осем самолета Су-25 в щурмовата авиация се води планомерна подготовка. Пилотите имат задоволително нальот, по отношение на нашите условия, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отговор на въпрос. „ Инцидентът се проверява и ще бъдат взети ограничения “, акцентира той.

„ Няма директни закани за националната сигурност и за въвличането на България във боен спор “, акцентира министър Димитър Стоянов преди съвещанието на Съвета по защита в Министерския съвет в отговор на въпрос. По думите му – няма смяна в обстановката в Черно море, където главният риск, който и до момента съществуваше, са свободно плаващите мини. По думите му все още няма нужда от смяна на подхванатите от България ограничения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР