Намерена е т.нар. черна кутия на разбилия се вчера самолет

...
Намерена е т.нар. черна кутия на разбилия се вчера самолет
Коментари Харесай

Стоянов: Разследването за Су-25 ще продължи до установяване на цялата истина

Намерена е така наречен черна кутия на разрушилия се през вчерашния ден аероплан Су-25 . Тя е без повреди и се чака през днешния ден да стартира разчитането на информацията от нея . Това сподели пред публицисти министърът на защитата Димитър Стоянов и посочи, че свалянето на информацията ще бъде осъществено напълно в България, а " следствието ще продължи до установяването на цялата истина за аргументите за самолетната повреда ".

Ресорният министър опроверга някои спекулации към вчерашния случай : " Не е правилно, че не се е отворил парашутът; не е правилно, че това е първи полет на водача за годината (само за същия ден това е бил вторият му полет и трети полет за същия самолет); водачът полковник Дончев има над 30 изпълнени задания за тази година. Той отхвърли спекулациите и за вероятен „ бойкот “ при ремонта на самолета, като уточни, че след осъществения ремонт машината има над 60 летателни часа във въздуха. Няма основни проблеми и с полосата на летище Безмер, е открила нарочна комисия при инспекция. "

Днес министърът на защитата посети във Военномедицинска академия военнослужещия от Военновъздушни сили, който пострада през вчерашния ден при осъществяването на подготвителен полет със аероплан Су-25. Той е в положително общо положение, остава под наблюдаване.

След осъществения ремонт и рационализация на осем самолета Су-25 в щурмовата авиация се води планомерна подготовка . Пилотите имат задоволително нальот, по отношение на нашите условия, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отговор на въпрос. " Инцидентът се проверява и ще бъдат взети ограничения ", акцентира той.

„ Няма директни закани за националната сигурност и за въвличането на България във боен спор “, акцентира министър Димитър Стоянов преди съвещанието на Съвета по защита в Министерския съвет в отговор на въпрос. По думите му - няма смяна в обстановката в Черно море, където главният риск, който и до момента съществуваше, са свободно плаващите мини. По думите му все още няма нужда от смяна на подхванатите от България ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР