Намерена е една от двете черни кутии от пътнически самолет

...
Намерена е една от двете черни кутии от пътнически самолет
Коментари Харесай

Намерена е една от черните кутии на падналия в Китай самолет

Намерена е една от двете черни кутии от пътнически аероплан на самолетна компания "Чайна ийстърн еърлайнс ", който се разруши в понеделник на територията на самостоятелен регион Гуанси-Чжуан в Южен Китай, съобщи организация Синхуа, като се базира на спасители, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Асошиейтед прес черната кутия е толкоз развалена ,

че не може да се дефинира дали това е устройството, записващо техническите данни на полета, или устройството, което записва диалозите в пилотската кабина.

На брифинг с публицисти китайски представител сподели,

че все още на злополуката времето в региона е било обикновено и

не е имало рискови метеорологични условия.

На борда на самолета е имало 132 души и досега няма данни за оживели.

По-рано през днешния ден бе обявено, че дъжд в Южен Китай е спрял издирването на жертви и черните кутии

с информация за полета, която може да покаже за какво самолетът на "Чайна ийстърн еърлайнс " падна на планински скат, заяви Ройтерс.

Downpour halts China's search for jet crash victims, black boxes
— Reuters China (@ReutersChina)
Дъждовната вода запълваше вдлъбнатината в меката почва, породена от удара при злополуката, и съществуваше риск от свлачища, които могат да застрашат спасителите, претърсващи сложен, гъсто горист терен.

Полет MU5735 е бил на път от югозападния град Кунмин ,

столица на провинция Юнан, до Гуанджоу, когато самолетът "Боинг " 737-800 ненадейно стартира стръмно да пада по времето, когато обикновено би трябвало да стартира да се снижава преди кацане.

Причината за злополуката в планините към момента не е открита, като авиационните управляващи предизвестяват, че следствието им ще бъде доста мъчно заради тежките повреди по самолета.

Китай е постигнал огромен прогрес в подобряването на сигурността

на полетите през последните две десетилетия, а злополуката от понеделник беше първата огромна злополука от десетина години насам.

Катастрофата накара авиационния регулатор да стартира двуседмична ревизия на бранша , която ще включва инспекции във всички районни бюра за надзор на въздушното придвижване, самолетни компании и институтите за образование на водачи, с цел да се подсигурява "абсолютната " сигурност.

След злополуката "Чайна ийстърн ейрлайнс " и две дъщерни сдружения стопираха от употреба флота си от над 200 самолета "Боинг " 737-800.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР