Намаляват вълните от бежанци и мигранти, намалява броя на хората,

...
Намаляват вълните от бежанци и мигранти, намалява броя на хората,
Коментари Харесай

Спад на вълната от бежанци и мигранти в Гърция с 16%

Намаляват вълните от бежанци и мигранти, понижава броя на хората, настанени в приемни центрове на островите, повишен е броят прехвърляния в континентална Гърция, са главните заключения от мартенския отчет на гръцкото Министерство на миграцията и убежището по отношение на обстановката по въпроса с бежанците/мигрантите в страната
Броят на бежанците и мигрантите, идващи в Гърция, островите и край Еврос е намалял с 16% през март спрямо февруари тази година и същия интервал на предходната година.
През януари се следи нарастване с 26%, а през февруари с 15% в съпоставяне със същите месеци през 2019 година, предава БГНЕС.
Според месечния отчет, 10 687 бежанци и мигранти са били преместени от островите в други елементи на Гърция през първите три месеца на тази година, а съгласно съглашението сред Европейски Съюз и Турция 139 души са върнати в Турция.
В момента връщанията в Турция са спрени.
В приемните и регистрационни центрове на островите през март броят на настанените бежанци и мигранти понижава с 5,3% по отношение на декември предходната година, а към 31 март - на Лесбос, Хиос, Самос, Кос, Лерос и на останалите по-малки острови живеят 40 139 души.
Неразгледаните молби за леговище понижават с 4,7% през март и 2,7% през първото тримесечие на тази година, а тяхната цифра през днешния ден е 120 165, в съпоставяне със 123 555 на 31 декември 2019 година
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР