Намаляват с три дни карантината за болните от Ковид -19,

...
Намаляват с три дни карантината за болните от Ковид -19,
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Новият ковид щам е по-лек от грип, закъсняха с намаляването на карантината

Намаляват с три дни карантината за болните от Ковид -19, а за имунизираните против болестта изолацията отпада. Това решение на здравните управляващи влиза в действие от на следващия ден.

" Това решение е закъсняло, натовари се ненужно Националният застрахователен институт и хората да седят у дома - един от претекстовете да не се изследват и да заобикалят контакт със здравните управляващи. Новият вариант протича напълно абортивно, въпреки че при избрана група циркулират старите варианти ". Това разяснява ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов по Bulgaria ON AIR

" Редно е епидемиологът, който назначава карантината, да дефинира карантината, тъй като старите варианти протичат повече от 10 дни, даже 14. Но новите - няколко дни, даже без температура ", добави той.

" Хората с хронични болести карат по-тежко Ковид-19, без значение дали са имунизирани или не. Това, което следя в моята процедура - тези, които са имунизирани тази година, не се разболяват. Предимно боледуват хора, които са с две дози от предходната година. Проблемът е, че ни не разрешиха да имунизираме лица, които са отвън пациентската ни листа, както и на медицинските центрове. Ние сме ги платили тези ваксини, само че за какво не ги използваме ", добави доктор Миндов.

И напомни, че сме най-ниско имунизираната страна в Европа.

" В последния пик показахме по-ниска болни от Гърция, въпреки че те имат над 70% обсег, ние имаме 30%. Към 1 млн. души са здравно неосигурени. Тези хора сега са в безтегловност, за тях не се приказва въобще какво се случва. До април месец можехме да имунизираме както лица от отвън пациентските листи, по този начин и неосигурени ", акцентира ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

По думите му бързите антигенни проби, които бяха обещани от понеделник, още не са в действие.

" Аз всеки ден съм контактен с по няколко индивида, които са инфектирани. Хората, които са имунизирани 60 дни обратно, надали ще заболеят. Не знам за такива случаи. По-скоро може да се разболее някой, който е имунизиран, само че не е направил цялостния имунен отговор ", безапелационен е доктор Георги Миндов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР