Намаляването на цената на горивата с 73 стотинки на литър

...
Намаляването на цената на горивата с 73 стотинки на литър
Коментари Харесай

Денков: Намаляването на цената на горивата може да се приеме като нерегламентирана държавна помощ и да бъде санкционирано от ЕК

Намаляването на цената на горивата с 73 стотинки на литър може да се одобри като нерегламентирана държавна помощ и да бъде глобено от Европейската комисия, разяснява министър председателят Николай Денков. Той посочи, че е значимо налозите от свръхпечалбите на Лукойл да влязат във Фонда за енергийна сигурност до края на годината, а по-късно ще би трябвало да се реши по какъв начин тъкмо да бъдат употребявани.

Премиерът добави, че все още няма подписани дълготрайни контракти за импорт на неруски нефт, тъй че да се обезпечат потребностите на страната, по тази причина дерогацията би трябвало да остане както е заложено до края на октомври 2024 година.

Премиерът Николай Денков изрази песимизъм във връзка с намаляването на цената на горивата със 73 стотинки на литър под формата на обезщетения за жителите.

Денков разяснява и концепциите за анулация на дерогацията преди октомври следващата година. Според него това е нереалистично

Премиерът посочи, че рафинерията на Лукойл може да работи и с неруски нефт, само че за задачата са нужни дълготрайни контракти, каквито все още няма подписани, а изискват месеци договаряния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР