Намаляването на партийната субсидия ще бъде крачка назад. Това каза

...
Намаляването на партийната субсидия ще бъде крачка назад. Това каза
Коментари Харесай

Политолог: Намаляването на партийната субсидия ще бъде крачка назад

Намаляването на партийната дотация ще бъде крачка обратно. Това сподели в изявление за обзорното предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът Калоян Методиев.

Според Методиев предлагането на премиера Бойко Борисов се прави за, а не от ценностни подбуди – изместване на фокуса. „ Възникват два въпроса във връзка с мълниеносното решение на Бойко Борисов - за какво тъкмо в този момент и за какво толкоз коренно.

Не мисля, че го прави от ценностни подбуди, а работи инстинктивно да удари другите партии, които не са богати, само че и да завоюва на своя страна публичното мнение. Разви се и теорията, че се пробва да отклони публичното внимание от доста тежките оценки, които получи през седмицата във връзка с корупцията в България от страна на Европейска комисия и във връзка с участието на България в Шенген от страна на холандското държавно управление “, изясни политологът.

Калоян Методиев добави, че в случай че Бойко Борисов желае да е кардинален, би трябвало да откри решение и за парите, които изтичат в страната във връзка с други черни дупки като НСО, енергетика, държавни корпорации, служебни коли. „ Важно в сюжета с въпросните дотации като е споделил „ А “ да каже и „ Б “ за парите, които изтичат в страната, която е на негово предписание, във връзка с други черни дупки като НСО, РВД, държавни корпорации, енергетика, служебни коли. В София има 15 коли за спешна помощ, а служебните коли са хиляди. В цяла Европа министрите на богатите и развити страни се возят с метрото.

Ако Борисов желае да е кардинален, дано се занимае и с тези въпроси “, сподели още Калоян Методиев. По думите му във връзка с партийната дотация по-разумно и по-балансирано е предлагането на Вътрешна македонска революционна организация – 5 лв. дотация на глас, което ще ограничи въздействието на сенчестия бизнес и олигарси във връзка с политическите партии. „ Да не залитаме в крайности във връзка с финансирането, тъй като до известна степен се е осветлило, най-малко на огромните празненство, и това ще е крачка обратно “, означи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР