Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със

...
Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със
Коментари Харесай

На прага на лятото: Как да се отървем от целулита за две седмици

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със специфични кремове ще ви оказват помощ да се отървете от целулита, а първите резултати след изцяло лекуване могат да се видят след няколко седмици, оповестиха диетолози пред РИА Новости.

" Има разнообразни способи за справяне с целулита и те работят сложно. На първо място това е спазването на диета. На второ - физическа интензивност, а на трето – масажите”, изясни диетоложката Людмила Смирнова.

Първите резултати от комплексното лекуване ще се появят след няколко седмици, до момента в който спортът и диетата би трябвало да бъдат непрекъснати, а масажът да се прави два пъти седмично, поучава тя.

Смирнова разясни, че антицелулитни кремове могат да оказват помощ, само че единствено в случай че се употребяват непрекъснато по време на масажа. Няма да има резултат, в случай че единствено се мажем с крема и чакаме целулитът да изчезне, написа БГНЕС.

Снимка: iStock

" Ако човек не спортува и не съблюдава диета, тогава нищо няма да помогне ", изясни Смирнова.

Диетата би трябвало да отстрани въглехидратите, което ще понижи тежестта. Целулитът е струпване на непотребната лой в клетките, само че може да се появи и при слаби хора, защото една от аргументите за появяването му е хормонален дисбаланс.

По време на пубертета, бременността и менопаузата, заради променените хормонални равнища, мастните натрупвания в проблематичните зони могат да проличат най-вече.

Целулитът е по-често срещан при дамите, защото структурата на подкожната лой зависи от пола. При дамите дяловете сред мастните кафези са перпендикулярни на кожата, а при мъжете са под ъгъл, тъй че когато се усилват, при дамите кожата наподобява на портокалова кора, а при мъжете няма забележими промени.

Според специалисти е допустимо целулитът да се победи изцяло, само че казусът е, че след известно време, под въздействието на разнообразни фактори, той може да се появи още веднъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР