Намаляването на емисиите трябва да остане приоритет за Европа, но

...
Намаляването на емисиите трябва да остане приоритет за Европа, но
Коментари Харесай

Макрон: Европа трябва да направи свой приоритет намаляването на емисиите


Намаляването на излъчванията би трябвало да остане приоритет за Европа, само че заместването на спрените АЕЦ с въглищни централи няма да отговори на тази цел. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в Европейския парламент предходната седмица, съобщана world-nuclear-news.org

В уводното си послание на дебата за бъдещето на Европа, Макрон съобщи, че Старият континент се разграничава от другите страни по „ общата си ангажираност “ по въпросите, свързани с опазването на околната среда, климата и опазването на здравето.

Макрон съобщи, че климатичният и енергиен суверенитет е наложителен за Европейски Съюз и прикани съюза да открие още веднъж дебата за увеличение на приноса на Европа съгласно Парижкото съглашение за смяна на климата.

„ Атомната сила не отделя CO2 “, призна френският президент. „ Ако затварянето на АЕЦ води до повторното разкриване на въглищни централи, какъвто за жалост бе казусът в Германия, се нарушава салдото на CO2, което е тъкмо противоположно на Парижкото съглашение и в случай че ускоряването на това движение води до увеличаваща се взаимозависимост от неевропейски страни, изключително Русия, внасянето на сила не е положително решение “, съобщи той.

Франция сега получава 75% от силата си от АЕЦ, само че през 2015 година френското държавно управление одобри закон за енергиен преход, който цели намаляването на каузи на атомната сила в енергийния микс до 50% през 2025 година По време на дебата Макрон сподели, че намаляването на каузи на атомната сила във Франция би трябвало да бъде с движение, което разрешава на страната да резервира енергийния си суверенитет.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР