Намаляването на доставките на природен газ от Русия е “изнудване,

...
Намаляването на доставките на природен газ от Русия е “изнудване,
Коментари Харесай

Намаляването на природния газ от Русия е изнудване, но ЕС няма да се поддаде, каза Германия

Намаляването на доставките на природен газ от Русия е “изнудване ”, само че Европейският съюз (ЕС) няма да се поддаде. Това сподели външната министърка на Германия Аналена Бербок в изявление за Радио Свободна Европа откакто Москва заяви, че ще понижи доставките на газ по газопровода “Северен поток 1 ”, свързващ Русия и Германия.

Германия и Европейски Съюз считат решението на Русия за опит за предизвикателство на разделяне измежду страните членки на блока. Според Аналена Бербок този опит ще бъде несполучлив, тъй като “Европа е обединена както в никакъв случай до момента и схваща, че би трябвало да постави завършек на зависимостта си ” от съветски енергийни източници.

Европейски Съюз желае 100-процентова самостоятелност от съветските изкопаеми горива “възможно най-бързо ”, добави Бербок.

Интервюто с външната министърка на Германия беше извършено на 26 юли, часове откакто дневните газови доставки по газопровода “Северен поток 1 ” до 20% от потенциала му. Решението влиза в действие на 27 юли.

Германия и Европейски Съюз считат, че няма техническа причина за намаляването на доставките. Според тях решението е политически стимулирано и цели да провокира съмнение измежду страните членки за глобите, наложени на Москва поради съветската военна инвазия в Украйна.

Руската държавна компания “Газпром ” сподели, че повода за намаляването на доставките на природен газ е механически проблем с турбина, която зарежда компресорна станция. Според Бербок обаче това е единствено предлог и демонстрира, че Русия пробва “всякакви принадлежности и трикове ”, с цел да провокира разделяне в Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР