Намаляването на данъците в САЩ ще даде тласък на американската

...
Намаляването на данъците в САЩ ще даде тласък на американската
Коментари Харесай

МВФ излезе с критичен доклад за американската икономика

Намаляването на налозите в Съединени американски щати ще даде подтик на американската стопанска система тази и идната година, разгласи МВФ. Организацията обаче предизвести, че растежът по-късно ще се намали до ниво, което е на половина от плануваното от администрацията на американския президент Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

В годишната си оценка за американската стопанска система МВФ разгласява сериозен отчет, отправящ предизвестие за негативните последствия от редица административни ограничения, в това число проектите за налагане на наказателни мита на огромните американски търговски сътрудници за да се понижи големият търговски недостиг на Съединени американски щати.

Управляващият шеф на МВФ Кристин Лагард означи, че в комерсиалната война няма спечелили, а губещи и от двете страни.

Тя окуражи Съединени американски щати да работят " градивно " с комерсиалните си сътрудници за решение на разногласията, да се въздържат от налагане на мита и да избегнат комерсиалната война, в която другите страни взимат ответни ограничения.

Отрицателните последствия за международната стопанска система ще бъдат съществени, сподели пред кореспонденти на брифинг Лагард.

Докладът на МВФ е най-острата оценка, която фондът е правил до момента, разяснявайки икономическата политика на най-голямата си страна членка.

МВФ предвижда, че американският стопански напредък ще доближи 2,9 % тази година и 2,7 на 100 следващата година. Това е значително покачване по отношение на прогнозата от предходната година, когато упованията бяха за напредък от 2,3 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция. След първичния подтик, с помощта на намаляването на налозите на стойност 1,5 трилиона $, МВФ предвижда, че растежът ще се забави през идните години, достигайки 1,4 на 100 през 2023 година.

Целевият напредък, който съгласно администрацията на Тръмп ще бъде реализиран с помощта на ограниченията, които взима, е 3 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР