Намаляване на таксите за наем на студентските общежития - за

...
Намаляване на таксите за наем на студентските общежития - за
Коментари Харесай

Студенти искат по-ниски наеми на общежитията

Намаляване на таксите за наем на студентските общежития - за това упорстват от Националното посланичество на студентските препоръки. За настояването са известени министърът на образованието Красимир Вълчев, както и ректорите на огромните университети у нас, предава Българска национална телевизия.

Основните причини за това са в настъпването на втората вълна на ковид и затварянето на образователните заведения, наложило доста от студентите да се върнат в родните си места и жилища, поради което не населяват общежитията, изясни в "Денят стартира " Лидия Даскалова от Националното посланичество на студентските препоръки.

Нашите причини са по-скоро от обществена гледна точна - бихме желали сътрудниците ни да бъдат облекчени, добави тя. Искането е намаляването на наемите да бъде за всички студенти, без подоходни и други обществени критерии.

Обясниха ни обаче, че все още това е невероятно, защото би утежнило бюджетите на ВУЗ-овете, сподели още Даскалова. Към момента 7 университета са взели настояването под внимание.

Друг апел от страна на студентите е понижаване на семестриалните такси с аргумента, че отдалеченото образование дава по-различни благоприятни условия в самия развой на образование.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР