Намаляване на размера на сумата, която може да се изнася

...
Намаляване на размера на сумата, която може да се изнася
Коментари Харесай

Засилват валутния контрол по границата

Намаляване на размера на сумата, която може да се изнася зад граница без обявление, плануват признати през днешния ден от Народното събрание на първо четене промени във Валутния закон. На процедура, с тях се ускорява митническият надзор по границите над парите в брой като той се обвързва и с инспекция за обществени отговорности. „ За “ промените, импортирани от Министерския съвет, гласоподаваха 90 народни представители, „ срещу “ – 4 и „ въздържали се “ – 1, с което те бяха признати. След измененията митничарите няма да позволяват преместването на парични средства в размер на 30 000 лева или повече, или тяхната равноценност в друга валута, през границата на страната за трета страна, в случай че получат информация по длъжностен път, че лицето има обществени отговорности.

С направеното предложение условието за даване на уверение за липса на обществени отговорности е сменено с приемане по длъжностен път на информация за съществуване или липса на отговорности, прецизират вносителите, представени от Българска телеграфна агенция.

Сега, на обявление пред митническия надзор на граничните пунктове подлежат сумите в брой над 10 000 евро, което в левова равноценност надвишава заложеният в законовите ремонти нов предел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР