Намаленията на следващия Черен петък в САЩ са под въпрос

...
Намаленията на следващия Черен петък в САЩ са под въпрос
Коментари Харесай

Как търговската война ще промени Черния петък

Намаленията на идващия " Черен петък " в Съединени американски щати са под въпрос поради комерсиалната война на президента Доналд Тръмп с Китай, написа CNN.

Всъщност, американците, които ще пазарят още тази седмица, най-вероятно ще закупят артикули, които към този момент са обект на митата.

Откакто новото облагане влезе в действие в края на септември, дамските чанти, парфюмите, портфейлите, шапките и кожените палта са измежду общо 5 700 продукта от Китай, които към този момент се таксуват с 10 % мито - дружно с подаръците за спортните запалянковци, в това число колела, ръкавици за бейзбол и други.

За благополучие на тазгодишните купувачи, цените към момента няма да порастват. Американските компании-вносителки към този момент са платили митото и цената на множеството артикули за този " Черен петък " към този момент са избрани преди митата да влязат в действие, твърди Рик Хелфенбайн, президент на American Apparel and Footwear Association.

" Купувачите може и да се измъкнат този сезон, само че напролет ще заплащат повече ", споделя той.

Следващата година може да е доста по-различна, в случай че президентите на Съединени американски щати и Китай не съумеят да реализират комерсиално съглашение преди края на 2018 година. Ако това не се случи, Тръмп към този момент се закани да увеличи митата от 10 на 25 %.

" Ако достигнем 25 %, тогава ще забележим доста по-голямо нарастване на цените за крайния консуматор ", споделя Кристофът Шейкър, анализатор в консултантската RSM.

Търговци като Walmart и Target към този момент предизвестиха, че митата ще доведат до по-високи цени.

Срещата сред Тръмп и Си Дзинпин ще бъде идната седмица в Аржентина по време на форума на Г20. Но постигането на съглашение надалеч не е несъмнено.

По-рано тази седмица китайските договарящи отхвърлиха предварителна среща със Съединени американски щати. Във вторник американският търговски представител Робърт Лайтайзър разгласява отчет, в който се сочи, че Пекин не е направила съвсем нищо, с цел да приключи противоречивите практики.

Американският бизнес и политиците от двете партии са съгласни, че проблематичните практики би трябвало да бъдат спрени, само че не всеки има вяра, че митата са верният път. Някои производители и търговци към този момент обявиха, че митата ще доведат до загуба на работни места и по-високи цени за потребителите.

Освен това Тръмп заплаши, че ще вкара още мита върху артикули за $267 милиарда, в случай че съглашение не бъде реализирано.

Засега относително малко облекла от Китай се таксуват, само че това може да се проемни следващата година. Към момента Съединени американски щати получава 41 % от вноса на облекла и сходни артикули от Китай, 80% от аксесоарите и 73% от обувките.

" Изглежда като че ли тази и идната година ще са два напълно разнообразни свят ", споделя Хелфенбайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР