Намаленият ДДС за ресторантите трябва задължително да остане като много

...
Намаленият ДДС за ресторантите трябва задължително да остане като много
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Намаленият ДДС за ресторантите трябва да остане като много по-продължителна мярка

Намаленият Данък добавена стойност за заведенията за хранене би трябвало наложително да остане като доста по-продължителна икономическа мярка, сподели във Варна служебният министър на туризма.

Според него за идния зимен туристически сезон страната ни ще предприеме нападателна рекламна акция, което би помогнало секторът да надмине рекордните си индикатори от предишния сезон.

Проблем за бизнеса остават високите цени на енергоносителите и по тази причина, с изключение на мярката с намаляването на Данък добавена стойност, е редно да се резервира и „ таванът “ на цената на тока, уточни Димитров. По думите му е хубаво да се мисли и в посока бизнесът да получи вероятно облекчения за газ, дизел, пелети, тъй като през зимата най-сериозният проблем е отоплението на базите.

На въпрос за инспекциите за нарушавания в туристическия отрасъл министър Димитров сподели, че е твърдо срещу общите инспекции на институциите, при които някъде влизат по едно и също време огромни екипи от разнообразни ведомства, без значение дали в обекта има клиенти. Проверки могат да се вършат по напълно друг метод, без да се тормози бизнесът и да се смущават посетителите, уточни Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР