Намажете петите си с йод и всяка болка ще отмине! Завладяла

...
Намажете петите си с йод и всяка болка ще отмине!
Завладяла
Коментари Харесай

Намажете петите си с йод и всяка болка ще отмине!

Намажете петите си с йод и всяка болежка ще отмине!

Завладяла ви е уязвимост и незаинтересованост? Осигурете на щитовидната си жлеза задоволително количество йод. Ако паметта ви ви изневерява, не приписвайте това на авитаминозата, прибягвайки към гълтане на комплекс от витамини. Понякога е задоволително да попълните единствено дефицита на йод в тялото – и всички проблеми ще бъдат отстранени. Липсата на този значим микроелемент води до понижаване на функционалността на щитовидната жлеза – отсам и всички проблеми.

Баща ми ми е казвал, че когато е бил в армията, лекарят е казвал на бойците: “Намажете петите си с йод и всичко ще отмине! ” Тази фраза звучала на бойците като рецепта против стрес, нервност и меланхолия. В детството си не разбирах доста добре смисъла на тези думи. “Каква е връзката сред неприятното въодушевление и петите? ” – попитах татко си, само че той не можа да ми изясни нищо.

Наскоро приложих върху себе си тази доста елементарна рецепта за гуша (и други болести на щитовидната жлеза). Необходимо е да намажете петите си с йод за през нощта и да си обуете чорапи. На сутринта петите ви би трябвало да са розови, т.е. без следи от йод. Ако йодът не е попил в кожата ви през нощта, това значи, че в тялото ви има задоволително количество йод и този способ на лекуване не е подобаващ за вас. А тези, при които на сутринта йодът се е всмукнал в кожата, би трябвало всяка вечер да мажат петите си (и да повтарят тази процедура, до момента в който петите не “се изпълнят ” с йод).

Тоест, в случай че по петите ви на сутринта останат следи от йод, откакто сте ги намазали предната вечер. Тогава лекуването с йод следва да бъде приключено. Вашата щитовидна жлеза е добре. А това значи, че към този момент сте по-малко раздразнителни и че не гледате света единствено в черна светлина. В края на краищата, нашата раздразнителност и скептицизъм са признаци на заболяване на щитовидната жлеза. Сега към този момент ще разберете смисъла на фразата: “Намажете петите си с йод – и всичко ще отмине ”?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР