Нальотът на падналия МИ-17 вчера е бил над 3 часа,

...
Нальотът на падналия МИ-17 вчера е бил над 3 часа,
Коментари Харесай

Каракачанов даде отговор на два големи въпроса след посещение при ранения борден техник на хеликоптера

Нальотът на падналия МИ-17 през вчерашния ден е бил над 3 часа, нямало е признаци за щета, съгласно мен повода е повреда в опашния винт. Това сподели пред публицисти военният министър Красимир Каракачанов, откакто посети във ВМА ранения борден механик Алексей Каменов, оживял при трагичното произшествие нощес в авиобаза „ Крумово “, съобщи организация „ Фокус “. 

Каракачанов посочи, че с падналия хеликоптер в деня на случая са летели няколко екипажа. „ Не става въпрос за специфични умения, двамата водачи са опитни. Хеликоптерът не е изпълнявал някакви комплицирани ръководства, с цел да допуснем неопитност, нетренираност на водача или неточност от негова страна “, изясни той.

„ Според мен опашният винт е повода. Там е станала някаква повреда. Но хеликоптерът е бил в редовност. Преди случая хеликоптерът със същия екипаж е бил най-малко половин час във въздуха. За деня нальотът на хеликоптера е над 3 часа, за вчерашния. Тоест хеликоптера не е дал никакви признаци да има някаква щета, която е довела до това “, сподели Каракачанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР