Нальотът (часовете за летене) на българските военни авиатори все още

...
Нальотът (часовете за летене) на българските военни авиатори все още
Коментари Харесай

Командирът на Граф Игнатиево: Нальотът на военните ни пилоти още е недостатъчен

Нальотът (часовете за летене) на българските военни летци към момента не е достътъчен. Това регистрира командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Николай Русев за 2021 година, заяви БНР.

Тази авиобаза е основа за защитата на въздушното пространство на България и НАТО .
 Държавният глава се тревожи поради ниския нальот на летците ни
Държавният глава се тревожи поради ниския нальот на летците ни

Трябва да получим още осем самолета

Минимум от 1000 часа годишно би трябвало да имат във въздуха военните водачи, е показал бригаден военачалник Николай Русев . Пилотите летят на подготвителните L-39. Но това " не би могло да компенсира подготовката на летателния състав на бойните самолети МиГ-29 ".

Недостигът на часове за подготвителни полети се преодолява с " професионализъм и огромната натовареност на инженерно-техническия състав ".

Авиобазата ни, която дава отговор за въздушния надзор на страната, не разполага с задоволителен брой изправни машини от главния вид военен аероплан. Въпреки това бригаден военачалник Николай Русев твърди, че защитата на въздушното пространство е главен приоритет .

Командирът на " Граф Игнатиево " акцентира, че е изработен " сериозен разбор на всички предпоставки за пораждане на произшествия и катастрофи " , откакто изтребителя на подполковник Валентин Терзиев се разруши в Черно море по време на обучение.

Приоритет за 2022 година остава образованието на нови летци на изтребител МиГ-29 и адаптиране на летище " Граф Игнатиево " за новите американски изтребители Ф-16.

Заради предстоящите поправки по летището, се чака пренасяне на летателна активност на друго летище, е показал началникът ва Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров .

Припомняме, дефицитът на нальот, може да има съдбовни последствия.

През 2018 година командващия Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков съобщи, че българските военни спрямо тези на сътрудниците им от НАТО. През юни 2018 година имаше над Пловдив, в която починаха двама военни. На 9 юни 2021 година " при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на Република България, състава на българските Военновъздушни сили, е и е липсващ от радарите в 00:45 ч. ". В този полет почина майор Валентин Терзиев, който посмъртно бе нараснал в чин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР