Наложително е двете политически сили с най-голяма подкрепа - ПП-ДБ

...
Наложително е двете политически сили с най-голяма подкрепа - ПП-ДБ
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Наложително е ПП-ДБ и ГЕРБ да намерят път една към друга

" Наложително е двете политически сили с най-голяма поддръжка - ПП-ДБ и ГЕРБ, да намерят път една към друга. Длъжни сме да поставим всички старания ", сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия водачът на ДСБ Атанас Атанасов.

" Има две съществени тематики. Първата - стратегия и цели, втората - структура на държавно управление. Трябва да се опитаме с всички да намерим път да пресечем политическата рецесия. Ще създадем всичко належащо да сме първа политическа мощ. ГЕРБ няколко пъти печелят избори, само че не съумяват да сформират държавно управление. Явно е, че няма задоволително доверие посред ни, по тази причина се нуждаем от човек, който е съединителен център. Имам няколко имена в главата си. Трябва да е доста влиятелен човек, потвърдили се в разнообразни сфери. Би трябвало да познава политическите процеси в страната. Премиерът е главата на изпълнителната власт. Кандидатът би трябвало да получи оферти от всички политически сили, част от държавното управление, за постовете в държавното управление ", сподели още той.

По думите му във всяка една акция има изострени обстановки.

Атанасов даде и образец. " Може да е човек на основна позиция в страната, като парламентарен арбитър да вземем за пример. Премиерският пост да бъде венец на кариерата му, с цел да е независим при взимане на решенията. Много е значима програмата на кабинета, другата седмица ще обявим нашата ", изясни той.

Относно " джентълменското " писмо, изпратено до ГЕРБ, Атанасов посочи, че законите по ПВУ са извънредно значими. " Не бива 10 млн. да бъда поставяни под риск. Ако не приемем законите, един от целите отива по дяволите. Остават две седмици, в случай че времето не стигне, може и след изборите. Въпросът е да се договорим да има болшинство, което да одобри антикорупционните закони ", уточни зам.-председателят на ПП-ДБ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР