Наложилият се този сезон в състава на Барселона Нико Гонсалес

...
Наложилият се този сезон в състава на Барселона Нико Гонсалес
Коментари Харесай

Барселона повиши поредния от талантите си и му даде номера на Коутиньо

Наложилият се този сезон в състава на Барселона Нико Гонсалес към този момент публично се води част от първия отбор на каталунците. Досега по документи той беше състезател от дубъла, само че през днешния ден беше регистриран в Ла Лига като играч от “А ” тима. Полузащитникът получава и нов номер - 14, който до момента беше носен от Филипе Коутиньо, който мина в Астън Вила чартърен.

Nico González, previously registered as a Barça B player, has now been registered with LaLiga as an FC Barcelona first-team squad player
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
От лятото насам Нико Гонсалес се подвизаваше с екипа с №28. В началото на месеца той навърши 20 години. Талантливият халф е наследник на някогашния капитан на Депортиво (Ла Коруня) Фран.

Очаква се Гави да е идващият, който ще бъде регистриран в първия тим на Барселона.

В испанския хайлайф важи характерно предписание, съгласно което когато и да е в игра би трябвало да има най-малко седем футболисти от първия тим. Ако примерно някой от тези седем получи червен картон, отборът му автоматизирано губи срещата. Ето за какво е целесъобразно броят им да е по-висок от седем. Точно поради досегашния статут на Нико Гонсалес като състезател от “Б ” отбора Барселона за малко да си докара служебна загуба в срещата с Елче (3:2) през декември. Оказа се, че тогава треньорът Чави Ернандес бил присъединил в стартовите си 11 четирима от дубъла - Нико, Гави, Феран Жутгла и Абде. Делегатът на мача обаче предизвестил наставника и той извадил Нико от титулярите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР