Наложените практики за работа от дома са предизвикателство за киберсигурността

...
Наложените практики за работа от дома са предизвикателство за киберсигурността
Коментари Харесай

Защитни стени и VLAN вече не осигурят спокойствие на бизнеса


Наложените практики за работа от вкъщи са предизвикателство за киберсигурността на организациите
(снимка: CC0 Public Domain)

Да имаш в бизнес-организацията си защитна стена и VLAN към този момент не е задоволително, с цел да предпазиш сериозните си данни от пробив, демонстрира нов отчет от Illumio. Тези унаследени технологии не могат да защитят съответно бизнеса против нови и зараждащи закани.

С повишаването на повърхността за атакуване и засилената угриженост за киберсигурността, подбудени от практиката на отдалечена работа, по-голяма част от организациите се стремят към сегментация на мрежите, с цел да обезпечат в допълнение своите организации, съгласно доклана на Illumio, показан от.

Проучването измежду повече от 300 ИТ чиновници разкрива, че 65% от интервюираните виждат практиките за работа от вкъщи като проблем за киберсигурността. Над 70% оповестяват, че тяхната организация „ е направила повече, с цел да пази данните в сигурност ” по време на прехода.

Докладът разкрива също, че забележителен брой компании към момента разчитат на защитни стени и VLAN, с цел да се пазят от евентуално цифрово „ злополучие ”. Защитните стени и VLAN системите постоянно са сложни за поддръжка, защото би трябвало да се мащабират, с цел да отговорят на условията на непрестанно разширяващия се периметър, който пък се разраства поради. В резултат на това въпросните системи стават все по-малко ефикасни с времето, настояват откривателите.
още по тематиката
Въпреки това, съгласно изследването, сегментацията – технология за сигурност, която пречи на хакерите да се придвижват свободно из мрежата – е процедура, която намира място във от ден на ден организации. Над 84% се стремят да възприемат сегментацията като процедура и 69% се ангажират да я вкарат в границите на 12-18 месеца.

Всичко това е значимо на фона на до момента откритите проблеми в киберсигурността, подбудени от пандемията и последвалите я политики. В съвсем всички организации бюджетите са под напън вследствие на настъпилите промени поради Covid-19, въпреки да е ясно, че са изправени пред фундаментални провокации пред сигурността, подбудени от географски разхвърляната работна мощ.

Наред с това откривателите имат и различен забавен извод. Те декларират, че опасността от разпространяване на в цялата корпоративна мрежа единствено ще се усили, когато чиновниците се „ завърнат ” в офиса, откакто са работили една година от къщи. До огромна степен това се дължи на „ хибридния ” модел на работа, който в този момент се възприема като естествен за бизнесите, изяснява Дейв Шепърд, вицепрезидент по продажбите за APAC района в Illumio.

„ По-специално, като се има поради нарасналата накърнимост, която идва с хибридния работен модел, ние се нуждаем от модел на запазване на сигурността, който отива по-дълбоко от периметъра. Сега екипите за сигурност би трябвало да обмислят „ План Б ”. Как ще попречиш на нападател, който е нарушил периметъра ти, да компрометира останалата част от ИТ средата ти? ”, споделя Шепърд.

Там, където защитните стени прибавят голям брой пластове от трудност и изискват непрекъсната поддръжка, сегментирането дава на организациите видимостта и гъвкавостта, от които се нуждаят, с цел да могат да защитят вярно и дейно данните си, намалявайки натоварването за и без друго, заключава анализът на Illumio.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР