Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди

...
Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди
Коментари Харесай

Иван Гешев: Спряхме 200 000 дози наркотици да не отидат при децата ни

„ Налице са първите данни за съществени триумфи на почналата преди седмица акция против наркоразпространението. Над 200 000 дози марихуана са арестувани т. е те не са попаднали при нашите деца или водачи, които да провокират това, което се надявам да не се случва на никой български жител ”, сподели основният прокурор Иван Гешев в Благоевград.

Той разяснява пред публицисти акция в Горна Оряховица, при която са арестувани рекордни количества дози от опиата.  По думите му става въпрос за проведена незаконна група.

Той напомни, че „ един предходен министър на вътрешните работи е блокирал работата на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата, а те са като скачени съдове. ”

„ Това, че някой отпред на институция избира персоналното си его и интерес пред ползите на хората е въпрос на личностна специфичност и за жалост резултатите са трагични ”, сподели Гешев.

„ Специализираната прокуратура беше най-ефективният инструмент за битка с проведената престъпност, след унищожаването ѝ виждаме резултатите. Това са опиатите, които заливат нашите улици и тровят нашите деца. Но аз съм окуражен, че с това управление на Министерство на вътрешните работи може да решим огромна част от тези проблеми, въпреки и да сме закъснели ”, сподели Гешев. 

Във връзка с вчерашната среща с близки на потърпевши и починали в произшествия, основният прокурор означи, че хората са обезверени, народът е отчаян. Затова ние, всички, които сме част от изпълнителната, правосъдната, а пък и законодателната власт, би трябвало да се обединим в името на народа и да работим за хората, уточни Иван Гешев.

Главният прокурор е в Благоевград по покана на Общинския съвет по наркотични субстанции в града, по отношение на връчване на премиите „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “, която е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Наградите се връчват на отличени в едноименния конкурс магистрати и служители на реда.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР