Налице е затихване на интереса към ваксините. Това поясни в

...
Налице е затихване на интереса към ваксините. Това поясни в
Коментари Харесай

Личен лекар: Затихва интересът към ваксините

Налице е затихване на интереса към имунизациите. Това разясни в изявление за БНР доктор Георги Миндoв, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз.

" Затихва общо желанието, тласъкът, мотивацията на хората ", разяснява той.

" Просто към този момент няма искащи. За никакви ваксини. Рязко понижиха. Изчерпаха се, стигна се едно засищане. Едно затихване на интереса изобщо към всевъзможен тип ваксини. Този развой не можем да го направляваме ", съобщи доктор Миндов в предаването " Преди всички ".

Това се случва на фона на налични ваксини, посочи доктор Георги Миндов, при който има " Модерна " и " Астра Зенека ". Той описа, че в листата му има трима искащи за " Пфайзер ", само че му липсват други трима, с цел да отвори един флакон. От неговите пациенти, имунизирани с първа игла с " Астра Зенека ", няма отлив за втората доза. Към доктор Миндов няма запитвания за " Янсен ", нито за " Спутник ".

При общопрактикуващия доктор не са регистрирани затруднения след ваксини. " При " Астра " няма нито един пробив, нито един, който се е разболял след първата игла. Никой не ми се е разболял. "

Важно е, че от този месец джипитата могат да имунизират и лица отвън пациентските им листи, както и неосигурени, акцентира Георги Миндов, като добави, че общопрактикуващите лекари към този момент ще работят " като зелени коридори ".

Според Миндов празничните дни към Великден са неудачни за имунизиране при персоналните лекари, тъй като ще има единствено дежурни и те няма да работят амбулаторно, а имунизацията на " Пфайзер " изисква характерно предпазване след размразяването.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР