Налице е политическа нестабилност, изключително неглижиране от институциите като досаден

...
Налице е политическа нестабилност, изключително неглижиране от институциите като досаден
Коментари Харесай

ИПБ: Институциите не си говорят и българите мрат по пътищата

Налице е политическа неустойчивост, извънредно неглижиране от институциите като скучен длъжностен ангажимент на самата пътна сигурност и безусловно нарушена съгласуваност сред институциите. Институциите не си приказват между тях и жертва на това са хората . Това съобщи шефът на Института по пътна сигурност (ИПБ) Богдан Милчев на проведена от него среща в Българска телеграфна агенция, на която бе показан новия създаден модел за ръководство " Мисия Нула ".

На конференцията обаче не участва нито един представител от Министерство на вътрешните работи, като на поканата на Милчев се отзова обаче основния прокурор Иван Гешев.

" Министър Демерджиев го няма, няма и представител на Министерство на вътрешните работи . Аз считам, само че безусловно стимулирано, че Демерджиев и екипът му са жертва на политическите противодействия в страната. Дръпнаха шалтера на господин Демерджиев ", посочи Богдан Милчев. Затова ИПБ афишира война на политическото опълчване на институциите, поради които хората " умират по пътищата като мухи ". Милчев съобщи обаче, че е удовлетворен от работата си с политическото управление на Министерство на регионалното развитие.

Ако представителите на въпросните институции вървят с защита и бронирани коли, ние не се движим по този начин и това би трябвало да бъде променено, настоя Милчев. Затова ИПБ са създали пътна карта за разрешаването на проблемите с злополуките.
 Всеки ден гине по един човек по пътищата на България, а след спецоперацията - по двама
Всеки ден гине по един човек по пътищата на България, а след спецоперацията - по двама

Това демонстрират данните на Института по пътна сигурност

Пътят е този детайл, който кара водачите да позволяват толкоз доста неточности у нас , уточни той.

Това, което ИПБ установи, не е загадка за никого - пътната сигурност е детайл от националната сигурност . Предвид високите опасности от произшествия повече от 10 година продължаваме да бъдем най-опасната страна за придвижване по пътищата в Европейски Съюз, това значи, че има опасност за националната ни сигурност, сподели още Милчев.

Основните стълбове в пътната карта на ИПБ " Мисия Нула " са нов Закон за придвижване по пътищата, структурни промени в ръководството на риска, основаване на стандарти за ръководство на риска, основаване на отворена осведомителна система, законово регламентиране на извънсистемния надзор, ангажиране на интернационалните консултанти.

За него ще е страховит пробив, в случай че методическите инструкции на основния прокурор сработят. " Това е неповторим пробив ", удовлетворен е Милчев от предлагането на обвинител номер едно.
 Гешев готви методически инструкции за следствие на злополуките
Гешев готви методически инструкции за следствие на злополуките

Преценка на прокурорите да е по кое време да разпореждат експертизи за ролята на пътните условия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР