Налице е пълна хармония между САЩ и Великобритания относно необходимостта

...
Налице е пълна хармония между САЩ и Великобритания относно необходимостта
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Вашингтон и Лондон са в пълна хармония по казуса със Северна Ирландия

Налице е " цялостна естетика " сред Съединени американски щати и Англия по отношение на нуждата от решение на комерсиалните проблеми със Северна Ирландия. Това сподели, след първата си персонална среща с американския президент Джо Байдън, предава БГНЕС. Двамата водачи се срещнаха в Корнуол в навечерието на срещата на върха на Г7.
По-рано Байдън предизвести, че разногласието сред Обединеното кралство и Европейски Съюз за граничния надзор не би трябвало да " нарушава " мирния развой. По време на срещата си двамата сътвориха работна група за възобновяване на пътуванията през Атлантическия океан, откакто преди този момент Съединени американски щати не разрешиха на множеството британци да влизат в страната при започване на пандемията. Двамата водачи се договориха за договорка, наречена „ Атлантическа харта “, която ангажира двете страни да работят дружно по световните провокации.
 Лондон: Няма пробив по договарянията с Европейски Съюз за Северна Ирландия Лондон: Няма пробив по договарянията с Европейски Съюз за Северна Ирландия
Преговорите в Лондон сред делегациите на Англия и Европейски Съюз по отношение на протокола по Северна Ирландия, подписан в границите на споразумениет...
Ваксините против ковид и изменението на климата са на дневен ред, само че продължаващото противоречие сред Обединеното кралство и Европейски Съюз във връзка с регулаторните инспекции след Brexit на артикули, които влизат в Северна Ирландия от Англия, наподобява ще бъде акцент в дипломатическите полемики на срещата на Г7.
Споразуменията бяха контрактувани в договорката за отдръпване на Брекзит през 2019 година, само че от този момент Англия се стреми към по-голяма еластичност. Запитан за разногласието, френският президент Еманюел Макрон сподели: „ Мисля, че не е съществено да желаеме да преразглеждаме през юли това, което финализирахме след години на диспути и работа до декември ”. „ Имаме комерсиална договорка - тя се разисква мъчително от години... в случай че шест месеца по-късно те споделят:„ Това, което договорихме с вас, не знаем по какъв начин да го съблюдаваме “, това значи, че нищо не е почтително към този момент ".
Северна Ирландия получи специфичен статут вследствие на съглашението за Брекзит през 2019 година сред Англия и Европейски Съюз. Докато Англия, Шотландия и Уелс към този момент не следват разпоредбите на Европейски Съюз, Северна Ирландия към момента ги съблюдава, защото споделя сухопътна граница с Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР