Налице е незаконна постройка, която трябва да бъде премахната. Такава

...
Налице е незаконна постройка, която трябва да бъде премахната. Такава
Коментари Харесай

Кметът на ”Лозенец”: Искането ми за събаряне на ”Златен век” цели сериозни политически последици

Налице е противозаконна сграда, която би трябвало да бъде отстранена. Такава позиция изпратих до ДНСК. Разбирам, че това е тежко решение със съществени политически последствия. Но това е и концепцията на моя сигнал.
Това сподели пред Нова телевизия кметът на столичния регион " Лозенец " Константин Павлов във връзка настояването ДНСК да издаде заповед за събарянето на небостъргача " Златен век ".

" От Върховния административен съд се чака мнение не за законността на постройката, а по качеството на строителните работи - това са две разнообразни неща. Аз нямам спор по това дали една противозаконна сграда е издигната качествено или не – това не ме интересува. Незаконната сграда би трябвало да бъде отстранена, акцентира Павлов.

През 2017 година е изтекло разрешителното ѝ за градеж и всичко направено по-късно е нелегално ", добави той.

" Смятам, че има проблем и той би трябвало да има решение – считам, че в " Лозенец " има една голяма противозаконна сграда и тя би трябвало да бъде отстранена. Смятам, че помислите ми са чисти, считам че послужвам на положителното и светлината ", съобщи още Павлов.

" Не виждам какво незаконно има в това един кмет да се обърне към ДНСК за законността за една постройка и ДНСК да се произнесе. Очакваме отговор от Дирекцията за строителен надзор, чакаме и отговор от Столична община, където сме изпратили искане да се поправя устройствения проект и повече да не могат да се появяват такива здания ", сподели още Константин Павлов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР