Налице е дефицит на дървен материал. Още днес ще се

...
Налице е дефицит на дървен материал. Още днес ще се
Коментари Харесай

България спира износа на дърва за страни извън ЕС

„ Налице е недостиг на дървен материал. Още през днешния ден ще се разпоредя прекъсване на износа за трети страни ”, съобщи пред bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев. По думите му не е било отразено нарасналото търсене на дървесина поради цените на горивата. Гечев съобщи, че то е три пъти по-високо.

„ Вчера се видях с две от огромните преработватели на дървен материал. Те споделиха, че ще вземат участие в целия проект, намалявайки количествата дърва, които те ще изкупуват, с цел да може да задоволим потребностите на процедура за популацията. Почваме от потребностите население за извънредно нуждаещите се по описите, които ще се оказват помощ от общественото министерство ”, добави Гечев.

За сагата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” Гечев уточни - фитосанитарният надзор постоянно е бил на страната.

„ Това което мога да кажа е, че работата би трябвало да има малко повече експертиза, а освен ПР. Ще видите в идващите дни както ще се свърши, не ми се приказва в този момент, с цел да не взе участие в предизборната акция ”, безапелационен е земеделският министър. 

Случаят с „ Капитан Андреево ” ще бъде решен от служебния кабинет, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР