Наличието на офшорна компания е заобикаляне на закона. Това заяви

...
Наличието на офшорна компания е заобикаляне на закона. Това заяви
Коментари Харесай

Досиетата Пандора и сривът на Фейсбук – анализатор ги свърза, други експерти си мълчат за факти

Наличието на офшорна компания е заобикаляне на закона. Това съобщи финансистът Кольо Парамов за аферата Досиетата „ Пандора ”. В България работи закон за офшорките, т.е. не може да се каже, че това е нелегално. Но съгласно Парамов, в България изтичало времето на „ всички офшори ”.

Бившият шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров се съгласи с Парамов, като уточни, че офшорките се употребяват за неплащане на налози, финансиране на тероризъм. " Затова не мога да си обясня двойнствения стандарт от редица страни. От години единствено се приказва, нищо не се прави ", счита Гяуров. Според него, Европейският съюз е голям дебитор във връзка с толерирането на този феномен. Гяуров обаче не уточни, че точно поради дейностите на Европейски Съюз Швейцария смъкна статута си на " данъчен парадайс ".
 Служебен вицепремиер за Досиетата Пандора: Избягването на заплащане на налози е кражба Служебен вицепремиер за Досиетата " Пандора ": Избягването на заплащане на налози е кражба
Всъщност от много години съм споменавал тази тематика – потребността от хармонизиране на данъчни закони, с цел да се затворят офшорните зони...

Още през 2019 година Европейски Съюз извади Швейцария от черния си лист на страни, които са считани за " данъчен парадайс ". Швейцария престоя там 2 години. Държавите от този лист са обект на по-строг надзор на финансови интервенции, когато са свързани с Европейски Съюз. Това стана, откакто Швейцария направи забележителна данъчна промяна.

.

Между 200 и 600 милиарда $ губят държавните бюджети в целия свят, поради действието на офшорни зони, сподели Гяуров. По думите му, най-трудни са нещата в първия стадий на противопоставяне – при следствие, всяка една страна е длъжна да даде информация, без значение дали има или няма офшорна зона. Със актуалните технологии, всичко може да бъде проследено, уверен е Гяуров що се отнася до придвижване на пари.

Парамов подсети, че до момента е известно, че 174 офшорни компании са свързани с българи. Да забележим има ли там прокурори, магистрати, други държавни чиновници, добави той.
 Документите Пандора: Добре пристигнали в Америка - мозък и реализатор Документите " Пандора ": Добре пристигнали в Америка - мозък и реализатор
Големи компании в юридическата и финансовата сфера се оказаха забъркани в грандиозните схеми по прехвърлянето на големи благосъстояния и активи...

Черен лебед – по този начин Иван Савов, шеф на Европейския институт за риск политика, видя Досиетата " Пандора " и. Савов акцентира на това, че Facebook е инструмент за психовъздействие, изключително при огромни събития като избори и Brexit, напомняйки. Информацията, която събират обществени мрежи като Facebook, се употребява с користни цели, акцентира Савов. Той уточни чуването на Франсис Хогън пред Сенатска подкомисия и заключенията ѝ, че когато обществената мрежа укрепва гнева и експанзията на потребителите си, това води до по-голяма интензивност на самите консуматори, което пък води до повече отваряне на реклами и повече облага за Зукърбърг и акционерите в мрежата. Савов смята и, че Конгресът на Съединени американски щати е наясно, че би трябвало да има доста по-строги регулации в интернет и особено логаритмите, на база на които работят мрежи като Facebook.

Законът за икономическите и финансовите връзки с сдруженията, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, следените от тях лица и техните действителни притежатели. Законът в действителност беше завършен от Делян Пеевски и Йордан Цонев, като той да вземем за пример дава опция на банки и медии в България, само че. А санкцията да държиш печатно издание през офшорка (т.е. 10% и нагоре собственост) е сред 100 000 и 500 000 лв., само че единствено в случай че не казваш кой е действителният притежател на офшорката, като член 4 разказва в детайли по кое време офшорка може да взе участие в икономическия живот на България без проблем. Ако някой лъже, с цел да влезе във въпросния член 4, санкцията е от 50 000 до 100 000 лв.. А в случай че лъже наново за благосъстоятелност на печатно издание - от 500 000 до 1 000 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР