Наличието на метро не обслужва София и крайградските територии, а

...
Наличието на метро не обслужва София и крайградските територии, а
Коментари Харесай

Метрото в София не помага на много хора да слязат от колата

Наличието на метро не обслужва София и крайградските територии, а единствено избрани квартали по направление на самото метро. Това е главният отрицателен извод в изследване на самодейността „ Визия за София ” за достъпността на публичния превоз в столицата. Заключенията на екипа, който работи под егидата на Столичната община, би трябвало да се употребяват при създаването на нов Общ организационен проект на града. „ Това съгласно нас е доста сериозен проблем и следва да му се обърне внимание. Необходимо е публичният превоз и метрото да работят в синхрон, като трасетата и спирките им допускат бърза връзка едно с друго, с цел да обслужват дружно оптимален брой пасажери. Това ще накара нас като поданици на София да предпочетем градския превоз. Това ще улесни и гостите на града да доближат до всяка точка от задачата на визитата им с публичен превоз ”, разясняват от организацията.

Транспортната мрежа на София включва 2673 спирки, от които планът обръща в детайли внимание на достъпа до 400 в 78 зони, в които има огромно количество работни места. Заключението е, че в града към момента има доста зони, които не са добре обслужени транспортно. 79 на 100 от регионите са със приблизително, положително и доста положително обслужване във връзка с достъпността, само че значителен % е със слаба и неприятна съгласуваност - 16 на 100. „ С проучването доста ясно се виждат недобре или едва обслужени зони и то освен по периферията. Това обуславя и изборът за напредвания в града с персонални коли. Резултатът от това е по-голямо транспортно натоварване, предизвикващо все по-трудно напредване, увеличение на времето към и от работа, все по-силното замърсяване на въздуха и тъй наречените ”, гласи едно от заключенията.

Според разбора времето за пътешестване от и до работното място в София се разпределя по следния метод: 68% от времето отива в пътешестване, 26% е за напредване до и сред спирки и шест на 100 е за очакване на транспортното средство. „ Всички напредвания с градския превоз са с дълготрайност 22-56 минути, а 80% от тях са с дълготрайност сред 22 и 32 мин. 80% от междинните времена за вървене са в период сред 9 и 13 мин., а 80% от междинните времена за очакване са в период от минута и половина до 3.4 мин. ”, пресмятат специалистите. 

За решение на проблемите те предлагат трасетата и спирките на наземния превоз и метрото да се свържат по този начин, че да предполагат бърза връзка. Подобряването на транспортната досегаемост да се случи чрез съкращаване на времето за пътешестване и за очакване на спирките. " Скъсяване на времето за пътешестване може да се реализира посредством по-висока междинна скорост на придвижване на градския превоз, а намаляването на чакането – посредством понижаване на интервалите сред обслужващите транспортни средства ", оферират от " Визия за София ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР