Наличието на кърлежи в пловдивски паркове притесни жителите на града

...
Наличието на кърлежи в пловдивски паркове притесни жителите на града
Коментари Харесай

Кърлежите плъзнаха! Община Пловдив е в пълна готовност да пръска срещу вредители

Наличието на кърлежи в пловдивски паркове тормози жителите на града под тепетата. До медията ни доближиха няколко сигнала по отношение на съществуването на кърлежи, изключително в региона към река Марица и тревните площи край нея. Стопани на животни също описаха, че към този момент са почнали да намират по домашните си любимци от въпросните паразити.
Прочетете още
„ Разхождам се всеки ден с кучето ми край реката, срещам се и с други стопани на четириноги. Оказва се, че в последните няколко дни както аз, по този начин и те са разкрили кърлежи върху домашните си любимци. Аз персонално открих два, само че те споделиха, че при някои са били и по 4-5, което считам, че е доста. Сигурна съм, че обезпаразитяват животните си и считам, че по-скоро казусът е, че към момента не са обработвани площите и кърлежите са плъзнали на всички места и е време това да се промени ”, разясняват читателите ни.

По този мотив се свързахме с директорката на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция ” Петя Дингилева, която съобщи, че когато жителите виждат съществуване на кърлежи е целесъобразно да алармират непосредствено в общинското дружество, с цел да могат експертите да локализират точното място, където се популяризират.

„ Имаме цялостна подготвеност и при удобни метеорологични условия ще стартираме допустимо най-рано. Тази година пролетта ни изненада, само че все пак сме подготвени и следим обстановката. Нека жителите да подават сигналите си към нас, с цел да локализираме и обработим терените ”, съобщи Петя Дингилева.

Препаратите, които се употребяват в съответната целесъобразна доза и централизация, са позволени за приложимост от Министерството на здравеопазването.

Телефоните на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция “ са 032/99 03 18, 032/64 25 83 и 032/64 41 56.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР