Наличието на етикетни принтери на ключови места в склада улеснява

...
Наличието на етикетни принтери на ключови места в склада улеснява
Коментари Харесай

Етикирането става критично важно в онлайн търговията


Наличието на етикетни принтери на основни места в склада улеснява процесите
(снимка: Brother)

В сяка година към 3% от пратките остават недоставени – като най-честата причина за това е, че са изгубени, развалени или с неразбираем етикет. Тъй като в границите на Европейския съюз се вършат към 4 милиарда онлайн поръчки годишно, това би означавало, че почти 120 милиона от тях не доближават до получателя си поради неприятно етикетиране.

В елементарна година европейските колетни превозвачи и техните екипи за логистични решения могат да чакат, че ще доставят 9,3 милиарда продукти. Но 2020 година не беше елементарна. Експертите в промишлеността считат, че.  Изследванията поддържат това, показвайки 74% растеж в онлайн извършването на покупки от началото на пандемията, като по време на изключителното състояние по отношение на ковид 45% от възрастните получават повече колета от преди.

В резултат на това, транспортните и логистичните компании са принудени да се оправят с ръководството на още по-големи размери колета, а неприятното етикиране утежнява обстановката. Независимо какъв е казусът, колетите с нечетливи етикети няма да бъдат сортирани вярно и ще би трябвало да бъдат отстранени от автоматизирания развой на подбиране и етикетирани ръчно. Следователно, нужни са решения за етикетиране, които минимизират времето за поправяне на грешките и подсигуряват, че колетите се доставят бързо и дейно.

Японската компания Brother предлага три метода, по които вършат действителна разлика:

1. Мобилни етикетни принтери за щемпел в придвижване в склада

Снабдяването на чиновниците с портативни принтери, които могат да носят със себе си, където и да отидат, им дава опция да печатат етикети на място. Това икономисва време, като усъвършенства процеса на етикетиране, оказва помощ на потребителя да поправя грешките на място, правейки го по-бърз и по-точен и като цяло подсигурява, че нещата не престават да се движат в натоварените интервали.

2. Технология за промишлен щемпел на етикети за потребностите на склада

Разполагането на етикетни принтери на основни места в склада разрешава основаване и печатане на трайни транспортни етикети, етикети за палети, защитни етикети и идентификатори на артикули, когато възникне нужда. За решенията на дистрибуторския център и ръководството на складовете скоростта на придвижване на стоките и ротацията са от основно значение, а с цел да се случи това надеждната и точна документи е сериозно значима. Това може да се реализира посредством етикетиране на местоположението и трайни, висококачествени етикети за пакетиране и доставка.

3. Преносими етикетни решения за щемпел на пътя и в транспортните средства

Последният стадий от доставката е сериозна част за всички логистични решения. Независимо какво се е случило в предходните етапи, това е моментът, в който цялата интервенция получава оценката на клиентите. Осигуряването на портативни и конфигурирани в колите принтери дава опция на доставчиците да печатат висококачествени етикети и други документи, да вземем за пример, графици, дневници на водача и потвърждения за доставки, до момента в който са в придвижване. Това разрешава по-лесна проследимост и усъвършенстване на интервенциите по доставка, прави предаването безпрепятствено и безпроблемно.

Решенията за етикетиране би трябвало да минимизират времето за поправяне на неточности
(снимка: Brother)

Продажби посредством онлайн пазари

Онлайн платформите за продажби, които употребяват за следене на пратките, изискват всяка изпратена кутия да бъде вярно разпозната посредством неповторим идентификационен етикет, а използването на профилиран етикетен принтер може да направи етикетирането на партиди по-бързо и по-лесно.

Изборът на устройство с функционалност за изрязване и щемпел на баркод разрешава автоматизирано добиване на съответния код от системата и отпечатването му на самостоятелни етикети, вместо разпечатване на общоприетия принтер на голям брой етикети на листове A4.

Жизненоважно е етикетите да могат да се сканират и да останат четливи през цялото им пътешестване – по тази причина са нужни здрави, висококачествени етикети, които да устоят на тежките условия в процеса на разпространяване. Изборът на с разграничителна дарба 300 dpi или повече ще обезпечи изясненост на баркодовете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР