Нали не си представяте, че България може да се сравнява

...
Нали не си представяте, че България може да се сравнява
Коментари Харесай

Горанов за безвъзмездната помощ: Един хеликоптер да вдигнем и да раздаваме пари, това ли си представят хората?

Нали не си представяте, че България може да се съпоставя с Германия, със Съединени американски щати, прелестно съм сюрпризиран от този феномен в последно време - да биваме сравнявани с тях. Така финансовият министър разяснява политическите рецензии към ограниченията на държавното управление и зрителски въпроси за какво у нас не се дават безплатни помощи, а единствено заеми. Един хеликоптер да вдигнем и да раздаваме пари - това ли си показват хората.
Това разгласи и попита финансовият министър Владислав Горанов пред Би Ти Ви тази заран.

Ще бъдат подкрепени по някакъв метод и хората, които резервират работата си, само че са с орязани заплати в рецесията, сподели още Горанов.

Трябва да се намерения и за фамилиите, чийто сбит приход през рецесията е под избран миминимум. С сътрудниците от МТСП работим непрекъснато върху разнообразни и нови ограничения, уточни Горанов, като удостовери, че става дума за хората, чиито заплати са понижени. Говорим за безплатна помощ в границите на обществената мрежа, в която и в този момент страната работи, посочи той.

Има построена система, която преглежда всеки случай според от приноса му. Държавата не може да прати на всички заети в стопанската система по една заплата. 25 милиарда лева заплати са изпатени предходната година - по какъв начин страната да замести действителната стопанска система, продължи той

Лошите обороти ще са за април, а не първата седмица на март, която няма по какъв начин да се регистрира и надлежно да се влезе в условието за най-малко 20% по-ниски обороти, с цел да отговори един търговец на изискванията за подкрепяне по мярката 60/40, декларират други фенове. Да не се регистрира цялото първо тримесечие, желаят те. Тези критерии са съгласувани със синдикати и работодатели, посочи в отговор Горанов. Няма никаква спънка обаче да ги обсъдим още веднъж и в случай че би трябвало, нещо да се промени. Крачка обратно е крачка напред, тъй като задачата е да се помогне. 70 хиляди души към този момент са в обсега на тази мярка, т.е. 70 хиляди души не са изгубили работата си с помощта на нея, уточни финансовият министър.

" Лудогорец " не е добре да се възползва от нея, удостовери той вчерашната си позиция. Но има доста спортни сдружения, които биха имали потребност, по тази причина и те са изредени измежду дейностите по това разпореждане.

Липсата на всевъзможни отговорности към бюджета е друго изискване, което мъчно се покрива, тъй като и рецесията е попречила за това, показват други фенове. Не знам можем ли да оставим предел, който да сметнем за нищожен, само че не е почтено да желаете подкрепи от налозите на хората, а вие да не сте били почтен към хазната, безапелационен бе министърът.

Използваме комерсиалните банки като " точки на продажба ", използваме тяхната инфраструктура, с цел да оказва помощ страната, няма по какъв начин ББР с един единствен офис да стигне до всеки, изясни още Горанов. Физически лица в неплатен отпуск или самоосигурващи се могат да получат изцяло негарантиран заем, в случай че потвърдят засягане от рецесията, в размер до 4500 лева - три междинни заплати, които ще връщаш в миналото след години при нулева рента, изясни той по наличен метод каква тъкмо е помощта за физическите лица. Затова е добър инструмент даже за хора, които към този момент имат различен заем. Работещият бизнес ще бъде също действително подкрепят да възвърне активността си - 300 хиляди с гратисен интервал и без поръчителство, с тях да вземем за пример ресторантьорът може да си отвори отново заведението, да зареди, даде образец Горанов.

Сиситемата с грантовете не работи до безспир. Близо 2 милиарда имаме в нея, само че няма по какъв начин безплатно да се дават пари на всички, добави той.

Достатъчно е удължено към този момент изключителното състояние. Иска ми се като финансов министър да можем на следващия ден да се събудим постарому, само че от дълго време съм оставил тези решения на медиците, които да ни дадат време да минем с минимални вреди през здравната част от рецесията. А не излизаме и който оцелее.

Готвим се за поемането на дълг, избирам задоволително ликвидни буфери да имаме в бюджета, удостовери министърът.

Карантинните ограничения евентуално ще останат в друга степен дълго време, по-строги или по-облекчени, до момента в който светът не откри подобаващ метод за битка с този вирус, уверен е Горанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР