Налагат се нови ограничение в областите, където има висока заболяемост,

...
Налагат се нови ограничение в областите, където има висока заболяемост,
Коментари Харесай

Извънредно! Затягат COVID мерките в Пловдив, София и други г...

Налагат се нови ограничаване в областите, където има висока заболяемост, разгласи доцент Ангел Кунчев

Здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в някои области. Това разгласи основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев след съвещанието на Националния пандемичен комитет.

" Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната - София, София-област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се разискват въвеждането на нови ограничения ", изясни той.

" Ще се вземе решение за стягане на ограниченията в София през днешния ден или на следващия ден, като до влизането в действие на заповедта ще има няколко дни ", съобщи той.

Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след пандемичен комитет.

Той добави, че те ще са свързани с потенциала на заведенията и намаляването му до 50% както на работната повърхност, по този начин и на лицата, заети в обектите, които са със значение за публичното здраве, заведения за хранене и за развлечения. Ще има и понижено работно време до 22 ч.

Кунчев изясни и че ще се следи прецизно правилото за зелен документ.

За учебните заведения се планува минаване на ротационен принцип на образование в София.

Вероятно мярката ще е в действие от другата седмица. 5., 6., 9. и 11. клас ще са в електронна среда до междусрочната почивка.

От 1. до 4. клас, както и 7., 10. и 12., ще са в присъствена форма на образование.

Ако се стигне до четвърти стадий от националния спешен проект, евентуално решение за ротационен принцип на образование ще се вземе за цялата страна, предизвести доцент Кунчев.

Областите, където заболеваемостта е най-висока, са Благоевград, Бургас, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, София град и София област.

В петък ще заседава националният щаб.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР