Налагането на санкции от ЕС може да доведе до пълно

...
Налагането на санкции от ЕС може да доведе до пълно
Коментари Харесай

Европа се опасява от пълно спиране на газа от Русия

Налагането на наказания от Европейски Съюз може да докара до цялостно прекъсване на доставките на газ от Русия, което ще засегне съществено европейската стопанска система.

Това мнение изрази в понеделник министърът на стопанската система, финансите и възобновяване на Франция Бруно льо Мер в ефира на телевизионния канал BFMTV, представен от ТАСС.

" Има неустановеност по отношение на вероятните контрасанкции от страна на Русия, за които не знаем нищо. Влошаващата се обстановка (в Украйна), държанието на Китай, което към момента е неразбираемо и което ще бъде решаващо в тази рецесия, основава доста незнайни и да приказваме, като че ли знаем сигурно защо става дума, би било неточност ", сподели Льо Мер.

Френският финансов министър призна, че " тази рецесия ще се отрази на цените на горивата ", което от своя страна може да докара до по-широки последствия, а точно покачването на цените на храните. Той сподели, че в такава обстановка би трябвало да се приготвят разнообразни сюжети, като се стартира от цените на газа и петрола, които не престават да порастват.

" Финансовите наказания са най-ефективното оръжие, с което разполагаме. Никой не желае да влиза в спор, във война с Русия. И (френският президент Еманюел Макрон) съобщи това доста ясно ", сподели Льо Мер. Според него тези въпроси ще бъдат разисквани на срещата на водачите на Европейски Съюз, планувана за 10 и 11 март във Версай.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че алтернативата на невижданите стопански наказания против Украйна е пълномащабна война сред Запада и Русия.

Припомняме, че когато Европейски Съюз вкара наказания против Русия поради анексията на Крим, тогава Москва отговори с контраснакции, като забрани съвсем целия импорт на хранителни артикули от страните, наложили антируски наказания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР